دوره 25، شماره 123 - ( فروردین 1394 )                   جلد 25 شماره 123 صفحات 229-222 | برگشت به فهرست نسخه ها

Badiee S, Nazari S M, Anushiravani M, Hosseini S M A, Noras M. A Brief Review on Constipation in Persian and Chinese Traditional Medicine . J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (123) :222-229
بدیعی شاپور، نظری سیدمحمد، انوشیروانی مجید، حسینی سید موسی الرضا، نورس محمدرضا. مروری کوتاه بر درمان یبوست در مکاتب طب سنتی ایران و چین. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (123) :222-229

سابقه و هدف: یبوست یک مشکل شایع گوارشی است که به شکل قابل توجهی بر کیفیت زندگی افراد تاثیرگذار می‌باشد. هدف از این مقاله بررسی منابع طب سنتی ایران و چین، و بررسی امکان تطبیق در اتیولوژی، علامت‌ شناسی و تدابیر درمانی آن‌ها با موارد متناظر خود در طب نوین، و ارائه رویکرد تلفیقی به منظور تحقیقات بالینی مشترک برای ارتقاء دانش ما از اتیولوژی و درمان یبوست می‌باشد. مواد و روش‌ها: این مقاله یک مطالعه مروری است که در آن جمع‌آوری اطلاعات از مقالات بالینی جستجو شده در پایگاه‌های داده‌های علمی جهاد دانشگاهی، سیلویکا، PubMed، Scopus و Google Scholar بدون محدودیت زمانی و کتب طب سنتی با استفاده از کلمات کلیدی صورت گرفته است. سپس داده‌های جمع‌آوری شده تحلیل، مقایسه و تطبیق داده‌ شده و در نهایت مطالب جمع‌بندی و نتیجه‌گیری شده است. یافته‌ها: در مراجع طب سنتی ایران و چین یبوست از سوءمزاج‌ها و الگوهای تشخیصی متنوعی ناشی می‌شود که طرح درمانی به‌تناسب آن‌ها ارائه می‌گردد. استنتاج: توانایی علمی دو مکتب طبی ایران و چین در مدیریت یبوست همراه با استفاده از ظرفیت‌های تشخیصی‌درمانی طب کلاسیک می‌تواند الگوی جدیدی را برای مواجهه با آن طراحی کند. رویکرد تلفیقی در انجام تحقیقات بالینی برای بهبود اثربخشی و ایمنی درمان‌های یبوست پیشنهاد می گردد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: طب سنتی