دوره 25، شماره 124 - ( اردیبهشت 1394 )                   جلد 25 شماره 124 صفحات 151-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nasirzadeh M, Rahmani J, Kazemi M, Khanizadeh A. Effect of Hydroalcoholic Extract of Olive Leaves on the Serum Antioxidant Enzymes Level Following Renal Ischemia/reperfusion Injury in Adult Male Rats . J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (124) :143-151
نصیرزاده محمدرضا، رحمانی جعفر، کاظمی محمد، خانی زاده علیرضا. تاثیر عصاره الکلی برگ زیتون بر سطح آنزیم های آنتی اکسیدان سرم به دنبال آسیب ایسکمی- خونرسانی مجدد کلیوی در موش های صحرایی نر بالغ. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (124) :143-151

چکیده سابقه و هدف: ایسکمی- خونرسانی مجدد با درجات مختلف در پیوند کلیه دیده می‌شود. مطالعات چندی نشان داده‌اند که ایسکمی- خونرسانی مجدد می‌تواند باعث آسیب حاد کلیوی گردد. برگ زیتون یک منبع قابل ملاحظه ترکیبات فنلی است که به لحاظ بیولوژیکی فعال هستند و ظرفیت آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و قدرت پاک کنندگی رادیکالی بهتری دارند. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تعداد 50 سر موش صحرایی نر به 5 گروه (10=n) به شرح زیر تقسیم شدند: گروه کنترل): حیوانات سالم دست نخورده، گروه 1): ایسکمی- خونرسانی مجدد60 دقیقه + دریافت عصاره برگ زیتون، گروه2) :گروه ایسکمی- خونرسانی مجدد60 دقیقه، گروه 3): گروه ایسکمی- خونرسانی مجدد 120 دقیقه + دریافت عصاره برگ زیتون و گروه 4): گروه ایسکمی- خونرسانی مجدد 120دقیقه. موش‌ها عصاره را از طریق گاواژ و به مدت 28 روز دریافت کردند. در پایان دوره، سطح آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان سوپراکسید دسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و هم‌چنین ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی (TAC) و مالون دی آلدئید (MDA)، اوره و کراتینین سرم اندازه‌گیری شدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که سطح سرمی اوره و کراتینین در گروه‌های تیمار شده به‌طور معنی‌داری پائین‌تر از گروه‌های ایسکمی- خونرسانی مجدد بود (00/0= p). هم‌چنین میانگین سطح مالون دی آلدئید در گروه‌های دو و چهار نسبت به گروه کنترل به‌طور معنی‌داری بالاتر بود (00/0= p). علاوه بر این، سطح فعالیت آنزیم‌های سوپر اکسید دسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز در گروه‌های تیمار شده با عصاره برگ زیتون نسبت به گروه‌های ایسکمی- خونرسانی مجدد به طور معنی‌داری بالاتر بود (00/0= p). استنتاج: عصاره برگ زیتون با مهار اکسیداسیون لیپیدی وافزایش فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدان آسیب اکسیداتیو ایجاد شده به وسیله ایسکمی- خونرسانی مجدد را کاهش می‌دهد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فيزيولوژي