دوره 25، شماره 125 - ( خرداد 1394 )                   جلد 25 شماره 125 صفحات 20-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pouranvari S, Ebrahimi F, Javadi G, Maddah B. Production of Recombinant Human Epidermal Growth Factor and Assessment of its Activity in Cell Viability. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (125) :10-20
پورانوری سارا، ابراهیمی فیروز، جوادی غلامرضا، مداح بزرگمهر. تولید آزمایشگاهی فاکتور رشد اپیدرم انسانی نوترکیب و ارزیابی عملکرد آن در بقای سلولی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (125) :10-20

سابقه و هدف: فاکتور رشد اپیدرم انسانی (hEGF)، پلی پپتیدی دارای 53 اسید آمینه است که کاربردهای وسیعی در پزشکی و به ویژه ترمیم زخم دارد. هدف از این پژوهش، همسانه سازی، بیان و تخلیص hEGF نوترکیب و بررسی اثر میتوژنیک آن بر دودمان سلولی NIH3T3 بود. مواد و روش‌ها: زیرهمسانه‌سازی ژن hEGF، درون وکتور pET24a صورت گرفت. بیان پروتئین تحت شرایط استاندارد صورت گرفت. از آن جایی که بیان پروتئین به صورت کنجاله‌های نامحلول بود، محلول‌سازی ملایم با استفاده از بافری با pH قلیایی صورت گرفت. در نهایت و پس از ایجاد تاخوردگی مجدد، اثر میتوژنیک این پروتئین در غلظت‌های مختلف بر دودمان سلول NIH3T3مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: محلول‌سازی ملایم کنجاله‌های نامحلول با بافر قلیایی و پس از آن انجام تاخوردگی مجدد دارای بازده بسیار بالایی بود. نتایج آزمون MTT، نشان داد که سلول‌های تیمار شده با فاکتور رشد اپیدرمی بیان شده در این تحقیق، پس از گذشت 72 ساعت، به طور معنی‌داری درصد بقاء بیش‌تری نسبت به کنترل (0001/0< P). نشان دادند. استنتاج: به نظر می‌رسد که سیستم بیان سیتوپلاسمی به کار برده شده در این تحقیق، برای تولید فاکتور رشد اپیدرم انسانی نوترکیب زیست فعال کارامد باشد. روش ارائه شده در این تحقیق، روشی آسان، در دسترس، مقرون به صرفه و با بازده بالا برای محلول‌سازی کنجاله‌های نامحلول و به دست آوردن شکل زیست فعال فاکتور رشد اپیدرم انسانی می‌باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ژنتیک