دوره 25، شماره 125 - ( خرداد 1394 )                   جلد 25 شماره 125 صفحات 138-135 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alipour F, Saeidpour S, Hasani J. The Comparison of Sensation Seeking in Sex Addicts, Stimulant Addicts, Opioid Addicts and Normal Individual. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (125) :135-138
علی پور فرشید، سعیدپور صابر، حسنی جعفر. بررسی هیجان خواهی در افراد مبتلا به اعتیاد جنسی، اعتیاد به محرک‌ها، اعتیاد به مواد افیونی و افراد بهنجار. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (125) :135-138

سابقه و هدف: هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه سطح هیجان‌خواهی در بین افراد مبتلا به اعتیاد جنسی، اعتیاد به مواد محرک، مواد افیونی و افراد بهنجار بود. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع تحلیلی است. نمونه‌ها با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس (28 فرد مبتلا به اعتیاد جنسی، 34 فرد مبتلا به اعتیاد به مواد افیونی، 30 فرد مبتلا به اعتیاد مواد محرک و 30 نفر بهنجار) و لحاظ کردن معیارهای ورود انتخاب شدند. از پرسشنامه هیجان‌خواهی زاکرمن برای گردآوری اطلاعات استفاده شد یافته‌ها: نتایج نشان داد که هر سه گروه مبتلا به اعتیاد تفاوت معنی‌داری با گروه بهنجار داشتند. هم‌چنین در بین سه گروه مبتلا به اعتیاد، گروه مبتلا به اعتیاد جنسی بالاترین و گروه مبتلا به اعتیاد به مواد افیونی کمترین میزان هیجان خواهی را دارا بودند. استنتاج: با توجه به یافته های این پژوهش، نوع اعتیاد فرد با میزان متفاوتی از هیجان‌خواهی همراه است که این امر لزوم توجه بیش‌تر به مداخلات منطبق با نوع اعتیاد را آشکار می‌سازد.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: روانشناسی