دوره 19، شماره 72 - ( مهر و آبان 1388 )                   جلد 19 شماره 72 صفحات 43-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hadianfard M, Gerami Tayebi M. Comparison effect of acupoint injection by mixture of methyl prednisolone acetate and lidocain with oral medication in acute low back pain. J Mazandaran Univ Med Sci 2009; 19 (72) :37-43
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-574-fa.html
هادیان فرد محمدجواد، گرامی طیبی معصومه. اثربخشی تزریق مخلوط متیل پردنیزولون استات و لیدوکائین دو درصد در نقاط طب سوزنی و مقایسه آن با درمان دارویی خوراکی در کمردرد حاد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1388; 19 (72) :37-43

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-574-fa.html


چکیده:   (89125 مشاهده)
سابقه و هدف: طب سوزنی یک روش مداخله ای بوده که بخصوص در درمان درد یا کاهش آن مفید می باشد. این مطالعه در نظر دارد روش سریع و ساده ای جهت درمان کمردرد حاد با تزریق در نقاط طب سوزنی با استفاده از مخلوط لیدوکائین و متیل پردنیزولون استات ارایه دهد.
مواد و روش ها: پنجاه بیمار با درد حاد کمری که دارای تست بالینی (Straight Leg Rising) SLR مثبت بودند و همچنین حداقل در سه نقطه از پنج نقطه طب سوزنی BL-57، BL-40، BL-36 (or BL-37)، BL-23 و GB-30درد داشتند انتخاب گردیده و به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. درمان گروه اول توسط تزریق 40 میلیگرم متیل پردنیزولون و دو سیسی لیدوکائین دو درصد در حداقل سه نقطه از پنج نقطه فوق صورت گرفت و در گروه دوم توسط کپسول پیروکسیکام 20 میلی گرم در روز، قرص متوکاربامول 500 میلی گرم سه بار در روزو قرص دیازپام 10 میلی گرم موقع خواب به مدت یک هفته صورت گرفت. ارزیابی بیماران با روشهای عدد دهی درد، توانایی بیمار در لی لی کردن به مقدار پنج قدم با پای گرفتار، تست SLR و نمره دهی توانایی فعالیت در کمردرد انجام گردید.
یافته ها: گروه تزریق در نقاط طب سوزنی از نظر امتیاز نمره دهی توانایی فعالیت درکمردرد و توانایی بیمار در لی لی کردن استاندارد پاسخ بهتری به درمان داشت و از نظر امتیاز عدددهی درد و تستSLR هر دو گروه پاسخ موثر ولی یکسانی به درمان داشتند.
استنتاج: با توجه به اینکه تزریق در نقاط طب سوزنی تنها در یک جلسه انجام گردید و ارزان تر از درمان دارویی خوراکی نیز بوده، می توان این نوع درمان را به عنوان یک روش مناسب، ارزان و سریع در بیماران کمردرد حاد با انتشار درد به یکی از اندام های تحتانی پیشنهاد نمود.
متن کامل [PDF 345 kb]   (5490 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb