دوره 19، شماره 72 - ( مهر و آبان 1388 )                   جلد 19 شماره 72 صفحات 51-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nasiri E, Emadi S, Edrisi A, Esmaeeli R, Jafari H. Estimation of actual total weight for anesthetized patients by use of head weight. J Mazandaran Univ Med Sci 2009; 19 (72) :45-51
نصیری ابراهیم، عمادی سیدعبداله، ادریسی علی محمد، اسماعیلی روانبخش، جعفری هدایت. تعیین مدل برای تخمین وزن واقعی بیماران بیهوش شده با استفاده از وزن سر و تخمین بیهوشی دهنده. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1388; 19 (72) :45-51

سابقه و هدف: محاسبه وزن بیماران برای تعیین مقدار داروی مورد نیاز بیهوشی یک اقدام پایه و اولیه می باشد. در بعضی از شرایط اورژانسی و بیماران بد حال امکان اندازه گیری مستقیم وزن بیمار وجود ندارد. هدف این مطالعه تعیین مدلی مناسب با استفاده از اندازه گیری وزن سر و تخمین وزن بوسیله بیهوشی دهنده جهت تعیین وزن واقعی بیمار است.
مواد و روش ها: در یک مطالعه توصیفی تشخیصی 425 بیمار بزرگسال که مقرر بود تحت بیهوشی و عمل جراحی قرار گیرند توسط ترازو وزن شدند و سپس توسط 16 نفر از کارشناسان و تکنسینهای بیهوشی مشاهده شدند و وزن بیماران توسط بیهوشی دهنده تخمین زده شد و بعد از بیهوشی وزن سر در وضعیت بدنی 10 درجه Supine با یک ترازوی اطفال توزین گردید. نتایج با استفاده از جدول، نمودار و ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی یک و دو متغیره مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میانگین سنی بیماران 11.5±47.7 سال و سابقه کار پرسنل بیهوشی برابر 5.3±8.8 سال بوده است. میانگین وزن سر برابر 1.5±5 کیلوگرم و میانگین وزن واقعی بیماران برابر 13.7±65.2 کیلوگرم بود و وزن تخمین زده شده توسط پرسنل بیهوشی 11.7±65.7 کیلوگرم بود. رابطه وزن سر و وزن واقعی معنی دار بود و همبستگی مثبت بین وزن سر و وزن واقعی وجود داشت (r=0.337) و ضریب همبستگی بین وزن سر همراه با تخمین بیهوشی دهنده با وزن واقعی r=0.337 بوده است. در مدل بدست آمده ضرایب وزن سر و وزن تخمین بیهوشی دهنده بترتیب 1.2 و0.94 و مقدار ثابت مدل 2- بوده است.
استنتاج: اضافه کردن وزن اندازه گیری شده سر به وزن تخمین زده شده توسط بیهوشی دهنده موجب دقت بیشتر در تخمین وزن زیر می شود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |