دوره 25، شماره 125 - ( خرداد 1394 )                   جلد 25 شماره 125 صفحات 142-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alimoradi F, Jalilolghadr S, Javadi A, Barikani A, Javadi M. The Relationship between Diet Group and Composition of Blood Lipids in Adolescents. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (125) :139-142
علیمرادی فؤاد، جلیل القدر شبنم، جوادی امیر، باریکانی آمنه، جوادی مریم. بررسی ارتباط دریافت گروه های غذایی با پروفایل چربی خون در نوجوانان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (125) :139-142

سابقه و هدف: رژیم غذایی مناسب در دوران نوجوانی جهت تأمین نیازهای تغذیه‌ای، رشد جسمی، روانی و جلوگیری از بیماری‌های مزمن در بزرگسالی مؤثر است. برخی از مطالعات از رابطه وضعیت تغذیه با ترکیب چربی‌های خون صحبت می‌کنند اما اکثر بررسی‌ها نتایج متفاوتی را گزارش کرده‌اند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط دریافت گروه‌های غذایی با پروفایل چربی خون در نوجوانان انجام شده است. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر، مطالعه‌ای توصیفی- تحلیلی بوده است که در آن 312 نوجوان 10 تا 18 ساله شهر قزوین درسال1390 به روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای انتخاب شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. ازکلیه افراد اطلاعات تغذیه‌ای و بیوشیمیایی اخذ شد. داده‌ها با استفاده از روش آماری آنالیز واریانس وتست توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: میانگین سن افراد مورد مطالعه 42/2 ± 07/15 سال بود که 51 درصد دختر و 49 درصد پسر بودند. بین دریافت گروه نان وغلات (001/0 = p)، شیر و لبنیات (047/0 = p) و سبزیجات (021/0 = p) با سطح کلسترول HDL در نوجوانان رابطه معنی داری وجود داشت. استنتاج: وضعیت تغذیه افراد مورد مطالعه نیاز به اصلاح دارد. توجه به کیفیت و تنوع رژیم غذایی می‌تواند تأثیر مهمی در تعدیل فاکتورهای خطر ایجاد انواع بیماری‌ها در این گروه سنی داشته باشد.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: تغذيه