دوره 19، شماره 73 - ( مهر 1388 )                   جلد 19 شماره 73 صفحات 34-41 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimzadeh L, Koohdani F, Siasi F, Mahmoudi M, Safari F, Babaie Z. Survery of nitrate and nitrite content in distributed red meat in Mazandaran (2008). J Mazandaran Univ Med Sci. 2009; 19 (73) :34-41
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-586-fa.html
کریم زاده لاله، کوهدانی فریبا، سیاسی فریدون، محمودی محمود، صفری فرید، بابایی زین العابدین. بررسی غلظت نیترات و نیتریت در گوشت قرمز عرضه شده در استان مازندران در سال 1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1388; 19 (73) :34-41

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-586-fa.html


چکیده:   (7632 مشاهده)
سابقه و هدف: کودهای شیمیایی که حاوی یونهای نیترات و نیتریت هستند موجب آلودگی آب، خاک و گیاهان منطقه می شوند و چرای دام در این مناطق آنها را در معرض دریافت نیترات و نیتریت قرار می دهد. هدف این پژوهش تعیین غلظت نیترات و نیتریت در گوشت تازه گوسفند و گاو در شهرهای مرکزی استان مازندران و تخمین میزان دریافت نیترات و نیتریت از منابع فوق توسط رژیم غذایی متناسب در انسان بود.
مواد و روش ها: دراین مطالعه توصیفی از مراکز فروش 4 ناحیه شمال، جنوب، شرق و غرب شهرهای ساری، بابل و قائم شهر تعداد 36 نمونه گوشت گاو و 36 نمونه گوشت گوسفند (تعداد 3 نمونه گوشت گاو و 3 نمونه گوشت گوسفند از هر ناحیه) تهیه شد. مقدار نیترات و نیتریت با روش آنزیمی نیترات ردوکتاز و رنگ سنجی Griess Ilosvay اندازه گیری شد. از آزمون Mann-Whitney برای مقایسه داده ها در دو گروه گاو و گوسفند استفاده شد.
یافته ها: میانگین نیترات و نیتریت در گوشت گوسفند 4.9 و0.36 و درگوشت گاو 6.3 و 0.38 میلی گرم در کیلوگرم بود، که سطح نیترات و نیتریت در گوشت گاو و گوسفند تفاوت معنی داری نداشت.
استنتاج: بر اساس اینکه مقادیر توصیه شده مصرف گروه گوشت و جانشین هایش در هرم غذایی برای افرادی که به طور میانگین روزانه 2500 کالری در روز مصرف می کنند، روزانه 184 گرم می باشد می توان فرض کرد که اگر فرد تمام نیاز روزانه خود از توصیه برای گوشت و جانشین هایش راتنها از گوشت قرمز دریافت کند، دریافت نیترات از منابع فوق از برخی کشورها مثل انگلستان بیشتر است اگر چه از مقادیر توصیه شده Contam Panel پایین تر می باشد.
واژه‌های کلیدی: نیترات، نیتریت، گوشت
متن کامل [PDF 295 kb]   (1225 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb