دوره 19، شماره 73 - ( آذر و دی 1388 )                   جلد 19 شماره 73 صفحات 67-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shokohi R, Mahvi A, Bonyadi Z. sonochemical/hydrogen peroxide processes forcyanide removal from aqueous solutions. J Mazandaran Univ Med Sci 2009; 19 (73) :59-67
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-589-fa.html
شکوهی رضا، محوی امیرحسین، بنیادی ضیاالدین. مقایسه کارایی فرآیند سونوشیمیایی و فرآیند ترکیبی سونوشیمیایی با پراکسید هیدروژن در حذف سیانید از محیط های آبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1388; 19 (73) :59-67

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-589-fa.html


چکیده:   (13007 مشاهده)
سابقه و هدف: سیانید یک ماده بسیار سمی است که بطور معمول در فاضلاب صنایع متعددی از جمله آبکاری، معدن سازی فلزات، فلزکاری و تمیزکاری فلزات وجود دارد. ورود این ماده به محیط زیست مخاطرات بهداشتی زیادی را به همراه دارد. هدف از انجام این تحقیق مقایسه کارایی فرآیند سونوشیمیایی و فرآیند ترکیبی سونوشیمیایی و پراکسید هیدروژن در حذف سیانید از محیط های آبی بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی از یک دستگاه مولد امواج فراصوت با توان 500 وات در دو فرکانس 35 و 130 کیلوهرتز استفاده شد. غلظت اولیه سیانید در تمام آزمایشات در دامنه بین 2.5 تا 75 میلی گرم بر لیتر بود. در این روش پراکسید هیدروژن با نسبت های1 به 1، 3 به 1و 5 به 1به سیانید اضافه شد و اثر فاکتورهای pH محیط آبی، غلظت اولیه سیانید، مدت زمان فرآیند، نسبت پراکسید هیدروژن به سیانید و فرکانس سیستم اولتراسونیک بر کارایی حذف فرآیندهای مورد نظر مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که حداکثر کارآیی حذف سیانید در فرایند سونوشیمیایی (فرکانس 130 کیلوهرتز، زمان تماس 90 دقیقه،pH=11 و با غلظت 2.5 میلی گرم بر لیتر سیانید) به 74 درصد رسید در حالیکه در شرایط مشابه با فرآیند ترکیبی سونوشیمیایی و پراکسید هیدروژن، کارایی حذف به 85 درصد رسیده بود.
استنتاج: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که کارایی فرآیند ترکیبی سونوشیمیایی و پراکسید هیدروژن جهت حذف سیانید از محیط آبی بیشتر از فرآیند سونوشیمیایی می باشد و بازده حذف سیانید توسط این روش با pH، فرکانس، پراکسید هیدروژن و زمان تماس رابطه مستقیم و با غلظت سیانید رابطه عکس دارد.
متن کامل [PDF 795 kb]   (3365 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb