دوره 25، شماره 126 - ( تیر 1394 )                   جلد 25 شماره 126 صفحات 147-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zafarzadeh A, Mahfoozi A. A Study on Staphylococcus aureus and Bacillus Cereus Contamination in Pastry Products in Gorgan. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (126) :143-147
ظفر زاده علی، محفوظی آیه. بررسی آلودگی شیرینی های خامه ای به استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس در قنادی‌های گرگان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (126) :143-147

سابقه و هدف: فرآورده‌های قنادی بخش مهمی از تولیدات غذایی کشور را تشکیل می دهند. با در نظر گرفتن میزان بالای مصرف و هم چنین احتمال آلودگی این فرآورده‌ها این مطالعه با هدف بررسی آلودگی شیرینی‌های خامه‌ای به استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس انجام گرفته است. مواد و روش‌ها: در مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر تعداد 945 نمونه شیرینی خامه ای (ژله ای، میوه ای و ساده) به صورت کاملاً تصادفی انتخاب شدند. آزمون‌های میکروبی طبق استاندارد ملی ایران انجام و داده‌ها با استفاده از آزمون کای دو و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که بیش‌ترین آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس در تابستان مربوط به شیرینی‌های خامه‌ای نوع میوه‌ای با 19درصد بوده است. اختلاف آماری معنی‌داری بین نسبت شیرینی‌های خامه‌ای آلوده در فصول مختلف مشاهده نشد (05/0> p). استنتاج: میزان آلودگی شیرینی‌های خامه‌ای به باکتری‌ها نسبتاً قابل توجه بوده است لذا رعایت بهداشت فردی و محیط ضروری به نظر می‌رسد.
متن کامل [PDF 169 kb]   (2032 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست