دوره 25، شماره 126 - ( تیر 1394 )                   جلد 25 شماره 126 صفحات 121-111 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zakavi A A, Marzband R, Moallemi M, Mohammadpour R A, Afzali M A, Mohammadi Laeini M B. Level of Spiritual Health According to Islamic Teachings in Students Studying in Mazandaran University of Medical Sciences. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (126) :111-121
زکوی علی اصغر، مرزبند رحمت الله، معلمی مصطفی، محمدپور رضاعلی، افضلی محمد علی، محمدی لایینی محمد باقر. بررسی میزان سلامت معنوی بر مبنای آموزه های اسلامی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (126) :111-121

سابقه و هدف: سلامت معنوی نقش مهمی بر سایر ابعاد سلامت دارد. به دلیل تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان و ارتقاء امید به زندگی و هم‌چنین تاکید قرآن کریم بر تاثیر آن در سعادت دنیوی و اخروی، این مطالعه با هدف تعیین سطح سلامت معنوی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر میدانی و از نوع توصیفی- تحلیلی بوده که در آن از بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال تحصیلی 1392 تا 1393 تعداد 452 نفر به صورت تصادفی طبقه بندی انتخاب گردیدند. پرسشنامه‌ای محقق ساخته با 36 سوال با تاکید بر آموزه های قرآنی تدوین شد که ضریب آلفای کرونباخ جهت پایایی آن 88/0 تعیین گردید. یافته‌ها: میانگین نمره در حیطه شناختی 45/0 ± 07/4، در حیطه احساسی- عاطفی، 64/0 ± 89/3 و در حیطه رفتاری 60/0 ± 935/3 بوده استکه بین سه حیطه رابطه معنی‌داری وجود دارد. بین نمره سلامت معنوی با مقطع و رشته تحصیلی، جنسیت، وضعیت تاهل تفاوت معنی‌دار وجود داشت اما بین سن و نمره سلامت معنوی این اختلاف معنی دار نبوده است. استنتاج: دانشجویان درحیطه شناختی و احساسی از سطح سلامت معنوی نسبتاً بالایی برخوردار هستند اما در حیطه شناختی در گزینه هدف‌داری خلقت و نیز در حیطه رفتاری ضعف نسبی مشاهده شده است. پیشنهاد می‌شود متولیان حوزه سلامت معنوی در دانشگاه، عوامل موثر و مرتبط با سلامت معنوی را مورد توجه جدی قرار دهند.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |