دوره 25، شماره 127 - ( مرداد 1394 )                   جلد 25 شماره 127 صفحات 129-124 | برگشت به فهرست نسخه ها

Araghian Mojarad F, Sharifi G, Sanagoo A, Jouybari L. A Patient with Neurofibroma (Schwannoma) In Peri-Sacral: A Case Report. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (127) :124-129
عراقیان مجرد فرشته، شریفی گیو، ثناگو اکرم، جویباری لیلا. گزارش یک بیمار مبتلا به نوروفیبرومای(شوآنوما) ناحیه پری ساکرال. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (127) :124-129

شوآنوما یک تومور خوش‏خیم سلول‏های شوآن غلاف عصبی است که معمولاً منفرد، کپسول دار و با رشد آهسته می باشد و در طول عصب محیطی مغزی یا سمپاتیک رشد می‌نماید. مطالعه حاضر یک مورد شوآنومای پری ساکرال در آقای 49 ساله را گزارش می نماید که با شکایت هماتواسپرمی متناوب و درد مبهم شکم به مدت یک سال مراجعه می‌کرد. در سی‌تی‌اسکن شکم توده کیست مانند با اندازه 60×65×60 میلی متر در حفره قدامی لگن با انحراف به سمت استخوان ساکرال با منشا عصبی و در بررسی‌های متعدد، نوروفیبروما مطرح شد. به علت بزرگی توده و موقعیت آن نسبت به اعصاب لگنی، بیمار صرفاً تحت عمل لاپاراتومی با رزکسیون نسبی توده قرار گرفت. در بررسی پاتولوژی، تشخیص شوآنومای قدیمی (ancient schwanoma) با تغییرات دژنراتیو قطعی شد. رادیوتراپی برای کاهش سایز بقیه تومور انجام گردید. در بیمار مورد نظر، شوآنوما به طور اتفاقی تشخیص داده شد. اندازه تومور نشان دهنده فاصله زمانی نسبتاً طولانی از زمان ایجاد تومور تا تشخیص آن می باشد. تشخیص قطعی بیماری علی‌رغم استفاده از یافته های پاراکلینیک، با مطالعه هیستوپاتولوژی انجام شد.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: پرستاری