دوره 20، شماره 76 - ( خرداد و تیر 1389 )                   جلد 20 شماره 76 صفحات 13-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ëmadi S, Zamani A, Nasiri E, Khademlo M, Tatar M. Assessment of endotracheal tube cuff pressure after tracheal intubation during general anaesthesia . J Mazandaran Univ Med Sci 2010; 20 (76) :9-13
عمادی سیدعبداله، زمانی کیاسری عالیه، نصیری ابراهیم، خادملو محمد، تاتار امان محمد. بررسی میزان فشار کاف لوله تراشه و عوامل مرتبط با آن در بیماران تحت بیهوشی عمومی در اتاق عمل مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) ساری، سال 1388. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (76) :9-13

سابقه و هدف: لوله گذاری داخل تراشه با لوله های کاف دار جهت بیماران بیشتر از 8 سال، جهت حفظ مطمین راه هوایی در طی بیهوشی عمومی، ضرورت دارد. تنظیم فشار کاف برای پیشگیری از عوارش مختلف اهمیت زیادی دارد. هدف از این مطالعه تعیین میزان فشار داخل کاف لوله های تراشهای سوپا در ابتدای بیهوشی بود.
مواد و روش ها: در یک مطالعه توصیفی، 500 بیمار بیش از 10 سال که جهت جراحی و بیهوشی عمومی نیاز به لوله گذاری تراشه کافدار داشتند به روش نمونه گیری آسان، مورد مطالعه قرار گرفتند. کاف لوله تراشه بعد از لوله گذاری توسط بیهوشی دهنده با هوا پر شد. 10 دقیقه بعد از لوله گذاری تراشه، فشار کاف بوسیله دستگاه مانومتر اندازه گیری و ثبت گردید. داده های مذکور به همراه اطلاعات دموگرافیک بیهوش دهندهای که کاف را پر نموده است ثبت و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میانگین فشار کاف در این مطالعه 31±92 سانتیمتر آب بوده و بیش از 95 درصد موارد، فشار کاف به صورت over inflate بوده است. تفاوت معنی داری بین تجربه بیهوش دهندگان و یا سطح تحصیلات آنها در میانگین فشار داخل کاف و پر کردن کاف وجود نداشت (p<0.05).
استنتاج: روش معمول پر کردن کاف لوله تراشه در ابتدای بیهوشی مناسب نبوده و over inflation ایجاد می کند و لذا تغییر این روش توصیه می گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |