دوره 11، شماره 33 - ( دى 1380 )                   جلد 11 شماره 33 صفحات 52-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sawadkohi R, Siadati S, Zoughi E. Evaluation of under 12 year-old patients with malta fever In Tehran Children Medical center & Amirkola Children Hospital, Babol-1995-99 . J Mazandaran Univ Med Sci 2001; 11 (33) :46-52
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-62-fa.html
براری سوادکوهی رحیم، سیادتی سیداحمد، ذوقی اسماعیل. ارزیابی‌ کودکان مبتلا به‌ تب مالت‌ در دو مرکز طبی ‌کودکان‌ تهران‌ و بیمارستان‌ کودکان‌ امیرکلا بابل‌ از سال‌ 1374 تا 1378. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1380; 11 (33) :46-52

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-62-fa.html


چکیده:   (57480 مشاهده)
سابقه و هدف: تب مالت بیماری عفونی ناشی از باکتری های بروسلا در حیوان و انسان و یکی از بیماری های اندمیک در ایران می باشد که سبب علایم گوناگون و عوارض خطیری چون مننژیت، آندوکاردیت، نفریت و پان سیتوپنی به خصوص در کودکان می گردد. با توجه به شیوع بیماری در ایران و به خصوص در منطقه ما، مطالعه ای از نقطه نظر علایم بالینی، روش های تشخیص آزمایشگاهی و راه درمانی مناسب، در کودکان زیر 12 سال صورت گرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی(Case series) بر پایه اطلاعاتی که از 116 بیمار بستری دارای علایم بالینی و کشت خون مثبت در محیط اختصاصی یا سرولوژی مثبت به صورت سرشماری در دو مرکز طبی کودکان تهران و امیرکلا بابل جمع آوری شد، انجام پذیرفت.
یافته ها: در این مطالعه 93درصد بیماران سن کمتر یا مساوی ده سال داشتند. نسبت بیماران مذکر به مونث 6/1 برابر بود. تب در 97 درصد بیماران وجود داشته و در 72 درصد بیماران درد زانو مشاهده شد. پنجاه و شش درصد بیماران سابقه مصرف لبنیات را داشتند. ESR در 96 درصد بیماران کمتر از50 واحد بود و 96 درصد بیماران با رژیم درمانی کوتریموکسازول (6 هفته) و جنتامایسین (2 هفته) بهبود یافتند.
استنتاج: براساس نتایج حاصله، این بیماری در سنین زیر ده سال شایع بوده و پسران بیشتر از دختران مبتلا می شوند. تب و درد زانو جزو شایع ترین علایم بیماری بوده و بیش از نیمی از بیماران سابقه مصرف مواد لبنی را داشتند. بر همین اساس دربیماران با علایم فوق و سابقه مصرف مواد لبنی، در صورت پایین بودنESR باید تب مالت جزء تشخیص های افتراقی قرار گیرد. به طور کلی بیماران مورد مطالعه با رژیم درمانی کوتریموکسازول و جنتامایسین پاسخ مناسب داشتند.
واژه‌های کلیدی: تب‌ مالت، کودکان‌، درمان
متن کامل [PDF 177 kb]   (4838 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb