دوره 25، شماره 129 - ( مهر 1394 )                   جلد 25 شماره 129 صفحات 164-158 | برگشت به فهرست نسخه ها

Haddadi K, Galini moghaddam T, Asadian L, Ghasemzadeh F, Zarnegar M, Ganjeh H. Presacral Neurectomy as a Promising Treatment in Patients with Treatment-resistant Pain of Endometriosis. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (129) :158-164
حدادی کاوه، گلینی مقدم طاهره، اسدیان لیلا، فاسم زاده فاطمه، زرنگار مریم، گنجه حمیدرضا. نوروکتومی پره ساکرال درمان امیدبخش در بیماران اندومتریوزیس با درد مقاوم به درمان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (129) :158-164

اندومتریوزیس یک بیماری مزمن دردناک در زنان قبل از دوران منوپوز است که گاهاً به دلیل دردهای مزمن و شدید لگنی، بیمار وپزشک معالج وی را ناتوان می‌سازد. در مواردی که درمان‌های دارویی ضد درد معمول نتوانند باعث کاهش علایم این بیماری شوند از درمان‌های جراحی تخریبی مختلفی بهره گرفته می‌شود. پره ساکرال نوروکتومی از بهترین و پذیرفته ترین روش های درمان جراحی درد مقاوم لگنی در این بیماران می باشد. در این مطالعه یک خانم 31 ساله با درد شدید و مقاوم به درمان قسمت میانی لگن گزارش می‌شود که برای اولین بار در اسفند ماه 1392 در بیمارستان امام خمینی (ره) ساری تحت جراحی پره ساکرال نوروکتومی قرار گرفت که نتیجه آن هم مطلوب بوده است.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: مامائی