دوره 25، شماره 129 - ( مهر 1394 )                   جلد 25 شماره 129 صفحات 141-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ala S, Salehifar E, Chalaki V. Evaluation of Albumin Use in a Teaching Hospital. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (129) :137-141
علا شهرام، صالحی فر ابراهیم، چالاکی وحیده. ارزیابی نحوه مصرف آلبومین در یک بیمارستان آموزشی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (129) :137-141

سابقه و هدف: آلبومین کلوئید گران‌قیمتی است که تجویز نابه جای بسیاری می‌شود. هدف مطالعه حاضر مروری بر مصرف آلبومین دریک بیمارستان آموزشی بوده است. مواد و روش‌ها: مطالعه گذشته‌نگر حاضر در بیمارستان رازی قائم شهردر سال 1391 انجام شد. اطلاعات دموگرافیک و بالینی با توجه به پروتکلASHP ثبت و نحوه تجویز بررسی شد. یافته‌ها: از 100 بیمار دریافت کننده آلبومین در 14درصد موارد نه قبل از شروع آلبومین و نه در حین درمان سطح سرمی اندازه‌گیری نشده بود. هر بیمار به طور میانه 60 گرم آلبومین مصرف کرده بود. در بخش‌های مختلف بیمارستان 56 درصد به دلیل کاهش آلبومین سرم، 18درصد به دلیل کاهش حجم خونی و 9درصد به دلیل عفونت سپسیس آلبومین دریافت کرده بودند. 63 درصد موارد مصرف آلبومین طبق استاندارد تجویز گردید. استنتاج: به طور متوسط میزان 146میلیون ریال هدررفت هزینه به علت تجویز نادرست دارو محاسبه شد. استفاده از گایدلاین‌ها می‌تواند منجربه تجویز منطقی و صرفه جویی درهزینه درمانی شود.
واژه‌های کلیدی: آلبومین، مصرف منطقی دارو
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: داروسازی بالینی