دوره 11، شماره 33 - ( دى 1380 )                   جلد 11 شماره 33 صفحات 56-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sakhaei S, Bakhtavar K, Âkhlaghpour S. Value of the Doppler sonography in the diagnosis of the rejected Tramsplanted kidneys . J Mazandaran Univ Med Sci 2001; 11 (33) :52-56
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-63-fa.html
سخایی سیدیعقوب، بخت آور خدیجه، اخلاق پور شهرام. بررسی ارزش سونوگرافی داپلر در تشخیص رد پیوند کلیه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1380; 11 (33) :52-56

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-63-fa.html


چکیده:   (26351 مشاهده)
سابقه و هدف: سونوگرافی داپلر یک روش تشخیصی غیرتهاجمی و بدون عوارض جانبی و در عین حال ارزان بوده و دستیابی به نتیجه آزمایش در این بررسی سریع می‌باشد. با استفاده از سونوگرافی داپلر ارزیابی همودینامیک خون امکانپذیر است، و در همین رابطه دو شاخص ضربان (PI) و مقاومت (RI) تعریف شده است که محددهRI≥0.7 و PI≥0.9 غیر طبیعی قلمداد می‌شود. براساس مطالعات انجام شده متوسط PI در شرایط طبیعی و رد پیوند کلیه به ترتیب 56/1 و 53/2 و برای RI به ترتیب 69/0 و 83/0 می‌باشد. اگرRI≥0.9 باشد، به احتمال زیاد (High Likely) رد پیوند کلیه مطرح است ولی هیچ یک از مطالعات صراحتا عنوان نکرده‌اند که کدام یک از شاخص‌ها از حساسیت بیشتری در تشخیص رد پیوند کلیه برخوردار است. این مطالعه سعی دارد تا بررسی کند که کدام یک از شاخص‌های PI یا RI از میزان همبستگی بیشتری با استاندارد طلایی (بررسی پاتولوژی) برخوردار است.
مواد و روش‌ها :تحقیق به روش مقطعی و ارزیابی تست و با استفاده از دستگاه سونوگرافی داپلرAloka با پروب 5/3 مگاهرتز و همکاری دو نفر متخصص انجام شد. در این مطالعه از بیماران با تشخیص بالینی و بیوشیمیایی رد پیوند کلیه سونوگرافی داپلر انجام گرفت و سپس این بیماران در مسیر تشخیص مورد بیوپسی قرار گرفتند و در نهایت در صورت مثبت بودن جواب پاتولوژی برای رد پیوند بیماران مذکور وارد مطالعه شدند.
یافته‌ها: از 17 بیمار مورد مطالعه، 10 بیمار مرد (59 درصد) و 7 بیمار زن (41 درصد) بودند. میانگین PI وRI به ترتیب 21/2 و 87/0 بوده است. چهارده بیمار (82 درصد) دارای RI غیرطبیعی و 16 بیمار (94 درصد) دارای PI غیرطبیعی و 10 بیمار (59 درصد) دارایRI≥0.9 بودند.
استنتاج: در این مطالعه، 94 درصد بیماران دارای شاخص PI غیرطبیعی و 82 درصد دارای RI غیرطبیعی بودند. پس میزان همبستگی شاخص PI غیرطبیعی با جواب پاتولوژی بیشتر از میزان همبستگی شاخص PI غیرطبیعی با نتایج بیوپسی است. به بیان دیگر، اگر PI در حدطبیعی باشد احتمال رد پیوند کمتر از وقتی است که RI طبیعی باشد.
متن کامل [PDF 138 kb]   (2408 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb