دوره 25، شماره 130 - ( آبان 1394 )                   جلد 25 شماره 130 صفحات 18-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimi S M, Dehghanzadeh Reihani R, Shiri Z, Mosavi S M, Memar M Y. Bacteriological Quality of Water Produced by Household Water Treatment Devices. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (130) :8-18
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6387-fa.html
ابراهیمی سیده معصومه، دهقانزاده ریحانی رضا، شیری زهره، موسوی سیده مریم، معمار محمد یوسف. ارزیابی کیفیت باکتریولوژیکی آب تولیدی دستگاه‌های تصفیه آب خانگی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (130) :8-18

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6387-fa.html


چکیده:   (7323 مشاهده)

سابقه و هدف:افزایش آگاهی مردم در خصوص پیامدهای آلاینده‌های آب و تقاضا برای آب با کیفیت بهتر به گسترش استفاده از دستگاه‌های تصفیه آب در نقطه مصرف منجر شده است. هدف این مطالعه تعیین کیفیت باکتریولوژیکی آب تولیدی دستگاه‌های تصفیه آب خانگی بود.

مواد و‌ روش‌ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی، در سال 1393 بر روی 18 دستگاه تصفیه آب خانگی انجام شد. تعداد 36 نمونه آب از ورودی و خروجی دستگاه‌ها جمع­آوری شد. کیفیت باکتریایی نمونه­ها با استفاده از اندازه­گیری باکتری‌های کلیفرم کل و مدفوعی به روش تخمیر چند لوله­ای، شمارش کلونی های باکتری های هتروتروف (HPC) به روش فیلتراسیون غشایی روی محیط کشت‌ بلاد آگار و باکتری‌های گرم منفی با فیلتراسیون غشایی با محیط EMB آگار تعیین شد. کلنی‌های جدا شده با آزمایشات بیوشیمیایی استاندارد شناسایی شدند.

یافته‌ها: باکتری‌های کلیفرم کل و مدفوعی در نمونه‌های ورودی منفی، ولی در نمونه‌های خروجی در دو مورد مثبت بود. HPC در 67 درصد نمونه‌های خروجی بیش‌تر از محدوده استاندارد cfu/ml500 قرار داشت. جنس‌های سودوموناس، آلکالیژنس، سراتیا و شیگلا بیش ترین فراوانی را در بین باکتری‌های گرم منفی هم در آب ورودی و هم در آب خروجی داشتند. البته فراوانی باکتری پروتئوس و باسیلهای گرم مثبت در ایزوله‌های آب خروجی افزایش یافته بود.

استنتاج: حذف کلر باقی مانده توسط دستگاههای تصفیه آب خانگی به مرور زمان موجب تشکیل بیوفیلم بر روی فیلترهای دستگاه و مخزن ذخیره توسط باکتریهای موجود در شبکه توزیع می‌شود. در نتیجه، تعداد و تنوع باکتری‌ها در آب تولیدی از این دستگاه‌ها افزایش می­یابد.

متن کامل [PDF 278 kb]   (3722 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb