دوره 25، شماره 130 - ( آبان 1394 )                   جلد 25 شماره 130 صفحات 51-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Negarandeh R, Mardani Hamooleh M, Rezaee N. Concept Analysis of Palliative Care in Nursing: Introducing a Hybrid Model. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (130) :40-51
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6392-fa.html
نگارنده رضا، مردانی حموله مرجان، رضایی نسرین. تحلیل مفهوم مراقبت تسکینی در پرستاری: ارائه یک الگوی هیبرید. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (130) :40-51

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6392-fa.html


چکیده:   (9304 مشاهده)

سابقه و هدف: مراقبت تسکینی یک مفهوم مهم در پرستاری بالینی می‌باشد که تعاریف متفاوتی از این مفهوم در ادبیات موجود است. هدف مطالعه حاضر تحلیل مفهوم مراقبت تسکینی و شناسایی ویژگی‌ها، پیشایندها و پیامدهای آن در بافت فرهنگی ایران بود.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه برای تحلیل مفهوم مراقبت تسکینی از الگوی هیبرید مشتمل بر سه مرحله نظری، کار در عرصه و تحلیل نهایی استفاده شد. در مرحله نظری مقالات مرتبط موجود در پایگاه‌های اطلاعاتی PubMed، CINAHL، ScienceDirect، Google Scholar، SID و Magiran در محدوده سال‌های 2003 تا 2013 میلادی مورد جستجو قرار گرفتند. جهت جستجو از واژه‌های" Palliative care " و "Nursing care" در عنوان و چکیده مقالات استفاده شد. در مرحله کار در عرصه از 8 کارشناس پرستاری به روش نمونه‌گیری هدفمند، مصاحبه‌های عمیق و نیمه ساختارمند به عمل آمد. در مرحله آخر با ترکیب دو مرحله قبل تحلیل نهایی انجام شد.

یافته‌ها: طبقات اصلی استخراج شده در زمینه تحلیل مفهوم مراقبت تسکینی از دیدگاه پرستاران مشتمل بر مدیریت درد، مراقبت کل نگر و مراقبت مبتنی بر معنویت و مذهب بودند.

استنتاج: یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که مراقبت تسکینی جنبه مهمی در پرستاری بالینی به شمار می‌آید. مراقبت تسکینی یک مراقبت کل نگر، انسانی و مشارکتی برای ارتقای کیفیت زندگی بیمار و خانواده وی محسوب می‌شود که با در نظر گرفتن جنبه‌های جسمی، روانی، معنوی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی بیماران به حمایت از ایشان اقدام می‌نماید و در همه بیماری‌ها و در تمام طول زندگی افراد حتی در شرایط دشوار زندگی مانند بروز قحطی‌ها ارائه می‌گردد و انحصاراً مراقبتی برای پایان زندگی نیست.

متن کامل [PDF 203 kb]   (4698 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb