دوره 21، شماره 81 - ( فروردين و اردیبهشت 1390 )                   جلد 21 شماره 81 صفحات 19-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kalarestaghi A, Hajheydari Z, Hedayati M, Shokohi T. in Patients Referred to Dermatology Clinic of Booali Hospital from Sari and Susceptibility of Isolated Species to Ketoconazole‚ Miconazole and Clotrimazole . J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 21 (81) :11-19
کلارستاقی علیرضا، حاج حیدری زهره، هدایتی محمدتقی، شکوهی طاهره. بررسی حضور مالاسزیا در ضایعات آکنه ایی بیماران مراجعه کننده به درمانگاه پوست بیمارستان بوعلی ساری و ارزیابی سطح حساسیت دارویی گونه های جدا شده نسبت به کتوکونازول، میکونازول و کلوتریمازول. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (81) :11-19

سابقه و هدف: مالاسزیا از عوامل اتیولوژیک بیماری های پوستی از جمله آکنه و پاتوژن فرصت طلب در عفونت های مهاجم می باشد. با توجه به عدم وجود مطالعه ایی در این زمینه در استان و مطالعات اندک در کشور، مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع آکنه ناشی از مالاسزیا و همچنین سطح حساسیت دارویی گونه های جدا شده انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه تعداد 122 بیمار (66 زن و 56 مرد) مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه ها از محتویات داخل آکنه تهیه شد. آزمایش میکروسکوپی نمونه ها با +KOH کالکوفلوئور وایت انجام شد. جهت کشت نمونه ها از محیط لیمینگ نوتمن استفاده گردید. گونه های جداشده به کمک ویژگی های مورفولوژی و فیزیولوژیکی شناسایی شده و با روش مولکولی نیز تایید شدند. تست حساسیت دارویی به روش براث میکرودایلوشن و با استفاده از داروهای کتوکونازول، کلوتریمازول و میکونازول انجام شد. میزان حداقل غلظت مهارکنندگی (Minimal inhibitory concentration: MIC) و حداقل غلظت کشندگی (Minimal fungicidal concentration: MFC) برای هر سه دارو به صورت جداگانه تعیین گردید.
یافته ها: در آزمایش مستقیم میکروسکوپی در 60 نمونه (49.2 درصد)، سلول های مخمری دیده شد. کشت محتویات داخل آکنه در 23 مورد از نظر رشد قارچی مثبت شد. مالاسزیا فورفور در 3 مورد (2.5 درصد) تشخیص داده شد. بقیه موارد مثبت رشد قارچی مربوط به جنس کاندیدا بود. MIC داروی کتوکونازول در محدوده0.03-2mg/ml ، داروی کلوتریمازول در محدوده 4-16mg/ml و داروی میکونازول در محدوده 2-16 mg/ml تعیین شد. همچنین MFC داروی کتوکونازول در محدوده 0.03-2mg/ml، داروی کلوتریمازول در محدوده 8-16mg/ml و داروی میکونازول در محدوده 4-16mg/ml تعیین شد.
استنتاج: با توجه به جداسازی قابل توجه کاندیدا در ضایعات آکنه در مطالعه حاضر تشخیص های افتراقی دقیق بر پایه کشت نمونه ها تاکید می شود. نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که کتوکونازول موثرترین ایمیدازول در برابر ایزوله های مالاسزیا فورفور تست شده می باشد.
واژه‌های کلیدی: مالاسزیا، آکنه، حساسیت دارویی
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |