دوره 21، شماره 84 - ( مهر و آبان 1390 )                   جلد 21 شماره 84 صفحات 42-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Esmaeeli Nadimi A, Hassanshahi G, Tavakolian Ferdowsie V, Vazirinejad R, Abasi A, Zare Ranjbar H. Comparison of serum levels of SDF-1a Chemokine in patients with myocardial infarction and healthy people . J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 21 (84) :33-42
اسماعیلی ندیمی علی، حسن شاهی راویز غلام حسین، توکلیان فردوسیه وحید، وزیری نژاد رضا، عباسی آرمین، زارع رنجبر حامد. مقایسه سطح سرمی کموکین SDF-1α در بیماران مبتلا به سکته قلبی و افراد غیرمبتلا به سکته قلبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (84) :33-42

سابقه و هدف: بیماری ‌های قلبی - عروقی شایع ترین علل مرگ و میر در جهان و ایران هستند.SDF-1a به عنوان یک کموکین موثر در کاهش التهاب و آسیب، در آنژیوژنز نیز نقش دارد. این مطالعه به بررسی مقایسه ای سطح سرمی این کموکین در مبتلایان به سکته قلبی و افراد سالم بر اساس سن و جنس پرداخته است.
مواد و روش ها: این مطالعه مورد - شاهدی در دو گروه 63 نفری شامل یک گروه مبتلا به سکته قلبی و گروه دیگر افراد غیرمبتلا (همراهان افراد بستری شده در سایر بخش‌ های بیمارستان به عنوان گروه کنترل) انجام شد. از گروه کنترل یک نوبت در روز اول بستری و از گروه مبتلا به سکته در دو نوبت (روز اول بستری و روز هفتم) خونگیری محیطی انجام شد. اطلاعات از طریق شرح حال و روش ‌های پاراکلینیک جمع ‌آوری شد و سطح سرمی SDF-1a در نمونه‌ ها اندازه ‌گیری شد.
یافته ها: از 63 بیمار شرکت‌ کننده در هر گروه 79.4 درصد مرد و 20.6 درصد زن بودند. در گروه مبتلایان به سکته قلبی 80.95 درصد اولین سکته را داشتند. 63.5 درصد بیماران در زمان ترخیصQ wave MI بودند.اختلاف غلظت ‌ها به ‌طور کلی بین کنترل (33.58) و نمونه 24 ساعت اول (33.71) معنی ‌دار نبود (p>0.05) ولی بین کنترل و نمونه روز هفت (132.12) و نمونه 24 ساعت اول و نمونه روز هفت معنی ‌دار بود (p<0.05).
استنتاج: مطالعه ما نشان داد که با گذشت یک هفته از سکته، غلظت SDF-1a افزایش یافته که ممکن استSDF-1a به عنوان یک کموکین ضد التهاب و رگساز در سکته قلبی حاد موثر باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |