دوره 12، شماره 34 - ( فروردين 1381 )                   جلد 12 شماره 34 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ârab M, Talaei khoozani T, Fazel A. Histochemistry and lectin histochemistry of the sclera and choroid in development of the eyes . J Mazandaran Univ Med Sci 2002; 12 (34) :1-8
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-67-fa.html
عرب محمدرضا، طلایی خوزانی طاهره، فاضل علیرضا. مطالعه هیستوشیمی و لکتین هیستوشیمی صلبیه و مشیمیه در طی روند تکامل چشم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1381; 12 (34) :1-8

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-67-fa.html


چکیده:   (13698 مشاهده)
سابقه و هدف: صلبیه و مشیمیه به عنوان لایه های خارجی و میانی چشم از مزانشیم اطراف جام بینایی منشا می گیرند که در تکامل آن سلول های ستیغ عصبی نقش ارزنده ای ایفا می کنند. بخش عمده ای از سیگنال های هدایت کننده روند تکامل در چشم، در واقع اجزایی از ماتریکس خارج سلولی و یا گلیکوکونژوگه های سطح سلول می باشند. هدف از این مطالعه شناسایی اجزا ماتریکس خارج سلولی و ترکیبات قندی سطح سلول به هنگام تکامل این لایه ها در چشم است.
مواد و روش ها: جنین های روزهای یازدهم تا بیستم تولد و نوزادان یک تا پانزده روزه موش صحرایی(Rat) جمع آوری شدند. مقاطع بریده شده توسط رنگ آمیزی های هیستوشیمی و تکنیک لکتین هیستوشیمی (PNA,BSA1-B4,S/PNA) مورد مطالعه قرار گرفتند و بر اساس شدت رنگ آمیزی درجه بندی شدند.
یافته ها: آزمون آماری M‏ann-Whitney ، اختلاف معنی داری را میان روزهای مورد مطالعه تنها برای ترکیبات قندی خنثی و گلیکوزآمینوگلیکان های اسیدی کربوکسیله نشان داد (p<0.05). به علاوه مزانشیم اطراف جام بینایی به شدت با لکتین BSA1-B4 واکنش نشان داد و بدین ترتیب حضور قند انتهایی D-Gal در سلول های مزانشیمی این ناحیه نشان داده شد. واکنش مزانشیم فوق به لکتینPNA برای قند انتهایی D-Gal منفی بود اما پس از به کارگیری روش هضم آنزیمی سیالیداز، بعضی از سلول های مزانشیمی به این لکتین با شدت کم پاسخ دادند. بدین ترتیب وجود اسید سیالیک و قند انتهایی Gal/GalNac در این سلول ها نشان داده شد.
استنتاج: به نظر می سد مجموعه تغییرات ماتریکس خارج سلولی و قندهای انتهایی سطح سلول، بخشی از وقایع مسوول کنترل روند ریخت زایی در جنین به هنگام تشکیل چشم می باشد.
متن کامل [PDF 3877 kb]   (2374 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb