دوره 25، شماره 132 - ( دی 1394 )                   جلد 25 شماره 132 صفحات 342-338 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini S H, Hadinezhad Makrani A. Urinary Incontinence Following a Single Dose of Pregabalin: A Case Report. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 25 (132) :338-342
حسینی سید حمزه، هادی نژاد ماکرانی عاتکه. گزارش یک مورد نادر بی اختیاری ادراری به دنبال مصرف تک دوز پره گابالین. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (132) :338-342

پره‌گابالین (Pregabalin) به عنوان داروی جدید مورد استفاده در درمان دردهای نوروپاتیک می‌تواند عوارض جانبی مانند سرگیجه، خواب آلودگی و ادم محیطی ایجاد نماید. سایر عوارض جانبی به ندرت گزارش می‌شود که در مقاله حاضر عارضه جانبی بی‌اختیاری ادراری به دنبال مصرف تک دوز آن معرفی می‌شود. خانم 72 ساله مبتلا به افسردگی و تحت درمان از 2 سال قبل، طی ویزیت دوره‌ای، از دردهای منتشر در نواحی مختلف بدن شکایت داشت. پس از بررسی‌های به عمل آمده، با تشخیص فیبرومیالژیا تحت درمان با پره گابالین روزانه 75 میلی‌گرم قرار گرفت که بلافاصله با مصرف اولین دوز، دچار علائم آب ریزش از چشم، کاهش توجه و تمرکز و بی‌اختیاری ادراری شد. این علائم طی 4 تا 5 ساعت برطرف گردید و روز بعد، مصرف دارو قطع شد. براساس الگوریتم نارنجو احتمال دخالت داروی پره‌گابالین در بروز عارضه "ممکن" (possible) بود. لازم است تجویز این دارو به خصوص در افراد مسن با احتیاط صورت گیرد.

نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: روانپزشکی