دوره 25، شماره 132 - ( دی 1394 )                   جلد 25 شماره 132 صفحات 303-300 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sobouti F, Ebrahimi nezhad M, Namadar P, Behzadi Y, Motevalli S, Armin M. Prevalence of Dental Malocclusion among 13-15 year Old Girls . J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 25 (132) :300-303
ثبوتی فرهاد، ابراهیمی نژاد مهتاب، نامدار پرستو، بهزادی یاسمن، متولی سپیده، آرمین مهران. بررسی میزان شیوع انواع مال اکلوژن های دندانی در دختران 13 تا15 ساله . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (132) :300-303

سابقه و هدف: در دهه‌های اخیر شیوع مال اکلوژن و اثرات پر خطر متعاقب آن بر روی سلامت دهان رو به افزایش بوده است. از این‌رو، مطالعه حاضر به بررسی شیوع انواع مال اکلوژن دندانی در دختران 13 تا 15 ساله شهر ساری می‌پردازد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه 485 دانش آموز دختر 13 تا 15 ساله از 11 مدرسه دو منطقه مختلف شهر ساری به طور تصادفی انتخاب شدند. مطالعه از شهریور 1393 تا اسفند 1393 به طول انجامید. افرادی که سابقه درمان ارتودنسی یا اکسترکشن دندان دائمی داشتند و افراد با سیستم دندانی مختلط و ناهنجاری‌های کرانیوفاسیال از مطالعه خارج شدند. شیوع انواع مال اکلوژن‌های دندانی در جامعه تحت مطالعه بر اساس طبقه‌بندی انگل تخمین زده شد.

یافته‌ها: اکلوژن نرمال تنها در 12 درصد افراد مورد مطالعه یافت شد، در حالی که مال اکلوژن کلاس I در 53 درصد افراد، مال اکلوژن کلاس II در 4/19 درصد افراد، و مال اکلوژن کلاس III در 6/15 درصد افراد مورد مطالعه مشاهده گردید.

استنتاج: مال اکلوژن کلاس I بیش‌ترین شیوع و مال اکلوژن کلاس III کم‌ترین شیوع را در بین دختران 13تا 15 ساله شهر ساری دارد.

:blackmso-ansi-language:EN-USmso-fareast-language:EN-USmso-bidi-language: FA'>III کم‌ترین شیوع را در

واژه‌های کلیدی: مال اکلوژن‌های دندانی، شیوع
متن کامل [PDF 146 kb]   (2096 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: دندانپزشکی