دوره 21، شماره 84 - ( مهر و آبان 1390 )                   جلد 21 شماره 84 صفحات 129-122 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahadori M, Kalantari M, Molav H, Jahanbakhsh M. The Effect of Metacognitive Therapy on Symptoms of Fear of Negative Evaluation in Patients Afflicted with Social Phobia . J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 21 (84) :122-129
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-677-fa.html
بهادری محمدحسین، کلانتری مهرداد، مولوی حسین، جهان بخش مرضیه. بررسی اثربخشی مداخله فراشناختی بر علائم ترس از ارزیابی منفی در بیماران مبتلا به اختلال هراس اجتماعی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (84) :122-129

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-677-fa.html


چکیده:   (11354 مشاهده)
سابقه و هدف: ترس از ارزیابی منفی شامل احساس دلهره و نگرانی در مورد ارزیابی ‌های دیگران، نگرانی ناشی از این ارزیابی ‌های منفی و انتظار و توقعی است که دیگران در مورد یک نفر فقط به ‌طور منفی قضاوت خواهند کرد، می‌ باشد. پژوهش حاضر با هدف اثربخشی مداخله فراشناختی بر علائم ترس از ارزیابی منفی در بیماران مبتلا به اختلال هراس اجتماعی انجام شد.
مواد و روش ها: این پژوهش به روش کارآزمایی - بالینی کنترل شده در مراجعین به کلینیک‌ های مشاوره شهر شیراز که مبتلا به اختلال هراس اجتماعی بودند، انجام شد. 19 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیدند و در دو گروه شاهد و مداخله به روش تصادفی جایگزین شدند. پس از اجرای پیش آزمون که با استفاده از مقیاس سنجش علائم ترس از ارزیابی منفی (FNE) و پرسشنامه سنجش علایم هراس اجتماعی(SPSAQ) به عمل آمد، گروه مداخله تحت 8 جلسه هفتگی درمان فراشناختی قرار گرفت، در حالی که گروه کنترل مداخله دریافت نکرد. پس آزمون و پیگیری (سه ماه) با همان ابزار انجام گرفت.
یافته ها: یافته‌ های تحلیل بوسیله کواریانس چند متغیره نشان داد که درمان فراشناختی در مهار علائم ترس از ارزیابی منفی در بیماران مبتلا به اختلال هراس اجتماعی تاثیر معنی ‌داری دارد (p<0.05).
استنتاج: این مداخله بر ارتقا مهارت ‌های انطباقی کارآمد و انعطاف ‌پذیر از طریق فرایندهای فراشناختی و تاثیر آن در کاهش ترس از ارزیابی منفی در بیماران مبتلا به اختلال هراس اجتماعی تاکید می ‌نماید.
متن کامل [PDF 214 kb]   (4437 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb