دوره 25، شماره 132 - ( دی 1394 )                   جلد 25 شماره 132 صفحات 290-280 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zare Z, Masteri Farahani R, Mohammadi M. Effect of L- carnitine on Developmental Competence of Mouse Oocytes Selected by Brilliant Cresyl Blue Staining after Parthenogenesis. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 25 (132) :280-290
زارع زهره، ماستری فراهانی رضا، محمدی مسلم. اثر ال-کارنیتین بر صلاحیت تکوینی جنین ‌های حاصل از تخمک‌ های موش سوری انتخاب شده با رنگ آمیزی brilliant cresyl blue بعد از پارتنوژنز. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (132) :280-290

سابقه و هدف: جنین‌‌های آزمایشگاهی حاصل از تکنیک‌ های کمک باروری (ART) مانند پارتنوژنز صلاحیت تکوینی پایین‌تری نسبت به جنین‌های تولید شده در محیط in vivo دارند. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر تیمار با ال-کارنیتین طی IVM بر بلوغ تخمک‌ های نابالغ انتخاب شده توسط رنگ آمیزی brilliant cresyl blue (BCB) و شایستگی تکوینی بعدی آن‌ ها بعد از پارتنوژنز طراحی شد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، تخمک‌های نارس از تخمدان موش‌های سوری نژاد NMRI جمع‌‌آوری و با رنگ BCB به‌ مدت 90 دقیقه رنگ‌آمیزی شدند. سپس تخمک‌‌های نارس BCB+ (با سیتوپلاسم آبی رنگ) به محیط کشت بافت 199TCM حاوی غلظت‌‌های مختلف ال-کارنیتین (mg/ml 6/0، 3/0 ، 0) منتقل و در انکوباتور ˚C 37 و CO2 5 درصد قرار داده شدند. پس از 24 ساعت، میزان بلوغ هسته‌ای (با استفاده از رنگ‌آمیزی هوخست) و بلوغ سیتوپلاسمی (با استفاده از اندازه‌گیری میزان گلوتاتیون از طریق رنگ آمیزی مونوکلروبیامین) در تخمک‌های متافاز II بررسی گردید. هم‌چنین میزان کلیواژ، میزان تکوین بلاستوسیست (BDR) و تعداد کل سلول‌ های بلاستوسیست‌ بعد از پارتنوژنز محاسبه شد.

یافته‌ها: تیمار با هر دو غلظت ال-کارنیتین باعث افزایش میزان گلوتاتیون (01/0>p)، بلوغ تخمک‌ها (01/0>p) و BDR (05/0>p) در مقایسه با گروه کنترل شد. با این وجود تیمار با ال-کارنیتین بر میزان کلیواژ و تعداد کل سلول‌‌های بلاستوسیست تاثیر آماری معنی داری نداشت.

استنتاج: یافته‌های مطالعه حاضر نشان داد که تیمار تخمک‌‌های نابالغ BCB+ موش سوری با ال-کارنیتین طی IVM، احتمالاً با بهبود بلوغ هسته‌ای و سیتوپلاسمی تخمک‌ ها باعث افزایش صلاحیت تکوینی جنین‌‌های حاصل از پارتنوژنز می‌شود.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |