دوره 21، شماره 84 - ( مهر و آبان 1390 )                   جلد 21 شماره 84 صفحات 157-154 | برگشت به فهرست نسخه ها

Parsi A, Roozbeh F. A Case Report of Churg-Strauss in asthmatic patients following the discontinuation of corticosteroids and using montelukast . J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 21 (84) :154-157
پارسی اباذر، روزبه فاطمه. گزارش یک مورد چرج اشتراوس بدنبال قطع مصرف کورتون و استفاده از مونته لوکاست در بیمار با تشخیص آسم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (84) :154-157

چکیده:   (20528 مشاهده)
چرج اشتراوس یک بیماری با شیوع 1 تا 3 مورد در هر 100 هزار نفر می ‌باشد. این اختلال اغلب در بیمارانی که سابقه ‌ای از آسم داشته و تحت درمان با استروئید بودند و در روند درمان استروئید آنها قطع شده، دیده می ‌شود. بیمار مورد گزارش ما خانم 62 ساله ‌ای بود که با تشخیص آسم به مدت 6 ماه تحت درمان بوده و از حدود 5 روز قبل از مراجعه دچار درگیری پوستی در روی اندام ‌ها شده بود. افتادگی مچ دست چپ و مچ هر دو پا مشهود بود. در بیوپسی از عصب، واسکولیت ائوزینوفیلی و تغییرات دژنراتیو در مسیر عصب گزارش شد. جهت درمان بیمار پالس متیل پردنیزولون 1 گرم روزانه در 3 دوز (به مدت 3 روز) شروع شد و بعد از آن درمان با قرص اندوکسان 150 میلی ‌گرم روزانه و قرص پردنیزولون 60 میلی ‌گرم روزانه آغاز شد. در روز پنجم بستری ضایعات شروع به بهبودی کرد و بعد از یک هفته کاملا محو شدند. در نهایت می ‌توان گفت، در بیماران با تشخیص آسم که دچار تغییر در شرایط بالینی و بخصوص ضایعات پوستی می ‌شوند بیماری چرج اشتراوش باید به عنوان یکی از تشخیص افتراقی ‌ها در نظر داشت.
واژه‌های کلیدی: چرج اشتراوش، مونته لوکاست، آسم
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |