دوره 25، شماره 133 - ( بهمن 1394 )                   جلد 25 شماره 133 صفحات 25-36 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezani A, Djalali M. Effects of Administration of Omega-3 Fatty Acids with or without Vitamin E on Body Composition in Patients with Coronary Artery Disease: A Clinical Trial . J Mazandaran Univ Med Sci. 2016; 25 (133) :25-36
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6937-fa.html
رمضانی آتنا، جلالی محمود. اثرات مصرف اسید چرب امگا 3 و توام امگا 3 و ویتامین E بر ترکیب بدن در مبتلایان به بیماری عروق کرونری قلب: یک مطالعه کارآزمایی بالینی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1394; 25 (133) :25-36

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6937-fa.html


چکیده:   (2392 مشاهده)

سابقه و هدف: نوع رژیم غذایی و چربی‌های مصرفی یکی از عوامل عمده تعیین کننده میزان چربی در بافت‌های مختلف بدن است. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر مکمل اسید چرب امگا 3 و توام امگا 3 و ویتامین E بر میزان بافت چربی و بدون چربی بدن در بیماران مبتلا به اختلال CAD می‌باشد.

مواد و روش‌ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور کنترل شده بر روی 67 مرد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب صورت گرفت. ابتدا بیماران به سه‌گروه دریافت‌کننده اسید چرب امگا 3، گروه دریافت‌کننده توام امگا 3 و ویتامین E و گروه دریافت‌کننده دارونمای امگا 3 و ویتامین E به مدت 8 هفته، تقسیم شدند. یادآمد 24 ساعته خوراک در ابتدا و انتهای مطالعه گرفته شد. هم‌چنین بافت چربی و بافت بدون چربی بدن توسط تکنیک BIA در شروع و پایان مطالعه اندازه‌گیری شدند. در نهایت داده‌های بررسی مصرف با Nutritionist IV آنالیز و برای آزمون‌های آماری از نرم‌افزار SPSS:16 استفاده شد.

یافته‌ها: مصرف توام امگا 3 و ویتامین E در مردان مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب، به مدت هشت هفته نتوانست مقدار و درصد بافت چربی و بافت بدون چربی بدن ارزیابی شده توسط تکنیک BIA را حتی با حذف فاکتورهای مخدوش‌کننده انرژی دریافتی، سن، وزن، BMI، دور کمر و دور باسن، تحت تاثیر قرار بدهد.

استنتاج: احتمالا با وجود تاثیرات مفید این نوع مکمل در ترکیب بدن، به نظر می رسد، تکنیک BIA، ابزار مناسب ترکیب بدن برای مطالعات کوتاه مدت نمی باشد.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 1N2013080514273IRCT

متن کامل [PDF 919 kb]   (857 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذيه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb