سابقه و هدف: در این مطالعه باقیمانده حشرهکش اتیون در خیارگلخانهای و تأثیر برخی فرآیندهای مؤثر در کاهش آن قبل از مصرف در طی سال 1394 در گلخانههای شهر همدان مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: پنج گلخانه به صورت تصادفی انتخاب و طی فصل بهار تعداد 90 نمونه برداشت و تأثیر مهمترین تیمارها شامل شستشو به مدت دو دقیقه و نگهداری برای زمانهای مختلف بر باقیمانده سم مورد بررسی قرار گرفت. برای سنجش باقیمانده سم از دستگاه HPLC استفاده شد.
یافتهها: بیشترین و کمترین باقیمانده اتیون یک ساعت بعد از سمپاشی برابر 63/1 و 31/1 میلیگرم برکیلوگرم اندازهگیری شد که بیشتر از حدود مجاز باقیمانده mg/kg 5/0 میباشد. ذخیرهسازی بهمدت 24 ساعت باعث کاهش باقیمانده سم به طور میانگین بهمیزان 2/43 درصد مقدار اولیه شد و فرآیند شستشو به مدت دو دقیقه در زیرآب به طور میانگین موجب 7/52 درصد کاهش مقدار باقیمانده سم شد.
استنتاج: درصورت عدم مدیریت در میزان مصرف سم و همچنین عدم رعایت دوره کارنس یا عدم شستشوی مناسب، مقدار باقیمانده میتواند بیشتر از حد مجاز بوده و تهدید جدی برای سلامت مصرفکنندگان در طولانیمدت باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |