دوره 25، شماره 133 - ( بهمن 1394 )                   جلد 25 شماره 133 صفحات 329-325 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mazlom S R, Najafi Z, Kooshiar H, Azhari A. Comparing the Effect of Fun Physical Activity and Routine Physical Activity on Degree of Mobility and Muscle Strength in Elderly Residents in Nursing Homes in Mashhad. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 25 (133) :325-329
مظلوم سیدرضا، نجفی زهره، کوشیار هادی، اظهری امین. مقایسه فعالیت بدنی مفرح و معمولی بر میزان تحرک و قدرت عضلانی سالمندان مقیم خانه های سالمندان شهر مشهد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (133) :325-329

سابقه و هدف: هدف از این مطالعه تعیین مقایسه فعالیت بدنی مفرح و معمولی بر میزان تحرک و قدرت عضلانی سالمندان مقیم خانه‌های سالمندان شهر مشهد بود.

مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی دو گروهه تصادفی با جامعه پژوهش سالمندان ساکن در خانه‌های سالمندان شهر مشهد در سال 1392-1393 بود. ابزارهای مورد استفاده شامل ابزار تحرک سالمندان و دستگاه دینامومتر فشاری ( (T.K.K.5401بود. در گروه مداخله فعالیت‌های فیزیکی مفرح و در گروه کنترل فعالیت‌های فیزیکی معمولی سه جلسه در هفته به صورت یک روز در میان و هر جلسه حدود 20 دقیقه به مدت 8 هفته انجام شد.

یافته‌ها: مقایسه میانگین نمره تحرک (000/0= p)و قدرت عضلانی سالمندان (001/0= p) در دو گروه بعد از انجام مداخله تفاوت معنی‌داری داشت.

استنتاج: با ایجاد علاقه و انگیزه در سالمندان به انجام ورزش‌های مفرح می‌توان موجب افزایش میزان فعالیت‌ها و در نتیجه پیشگیری از بروز بسیاری از اختلالات حرکتی در آن‌ها شد.

متن کامل [PDF 395 kb]   (1966 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: پرستاری