دوره 12، شماره 34 - ( فروردين 1381 )                   جلد 12 شماره 34 صفحات 32-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abedian S, Ghavamzadeh A, Baybourdi E, Nikabin B. Study of immune system in bone marrow transplantation in Dr.Ali shariati hospital during the years 1993-1995 . J Mazandaran Univ Med Sci 2002; 12 (34) :27-32
عابدیان سعید، قوام زاده اردشیر، بایبوردی عیسی، نیک بین بهروز. بررسی سیستم ایمنی در پیوند مغز استخوان در بیمارستان دکتر علی شریعتی تهران طی سال های 72 تا 74. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1381; 12 (34) :27-32

سابقه و هدف: عملکرد فعال سیستم ایمنی در بیمارانی که به منظور درمان بدخیمی های هماتولوژیک، آنمی آپلاستیک یا ناهنجاری های سیستم ایمنی تحت عمل پیوند مغز استخوان قرار می گیرند توام با تغییرات و مشکلاتی است که هدف از این پژوهش ارزیابی سیستم ایمنی در افراد پیوند شده می باشد.
مواد و روش ها: بررسی سیستم ایمنی بیماران با انجام تست L.T.T، احیایN.B.T و تعیین شاخص های CD19، CD20، CD2، CD3، CD4،CD8 و CD56 با آنتی بادی منوکلونال جهت ارزیابی کمی و کیفی سیستم ایمنی انجام گرفته است.
یافته ها: تعداد 36 بیمار (18 نفر زن و 18 نفر مرد) با محدوده سنی 4 تا 47 سال مورد بررسی قرار گرفتند. سیستم ایمنی در سه ماهه اول پس از پیوند صرف نظر از نوع پیوند و بیماری زمینه ای کاهش شدیدی داشت که پس از آن تعداد و عملکرد سیستم ایمنی رو به افزایش گذاشت. تست فاگوسیتوز در سه ماهه اول پس از پیوند و پس از آن طبیعی بود. سلول های کشنده طبیعی با شاخص CD56 در اولین سه ماهه افزایش داشته و نسبت CD4 به CD8 در سه ماه اول کاهش داشت (P<0.05)، تعداد سلول های B با مارکر CD19 و CD20 در سه ماهه اول کاهش داشته و پس از آن زمان رو به افزایش گذاشت.
استنتاج: حیات مجدد سیستم ایمنی عامل مهمی در سلامت بیماران پیوند شده از عفونت ها می باشد و به نظر می رسد که وجود سلول های طبیعی با شاخص CD56 نقش مهمی در مراقبت ایمنی در زمان های اولیه پس از پیوند دارد. همچنین برقراری مجدد توانایی دفاعی سلول های T در محیط کشت RPMI3 نقش موثری در مراقبت افراد از بیماری ها دارا می باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |