دوره 20، شماره 77 - ( مرداد 1389 )                   جلد 20 شماره 77 صفحات 88-91 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saeedi M, Ëbrahimzadeh M, Morteza-Semnani K, Âkha O, Rabiei K. Evaluation of Antibacterial Effect of Ethanolic Extract of Foeniculum Vulgare Mill . J Mazandaran Univ Med Sci. 2010; 20 (77) :88-91
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-704-fa.html
سعیدی مجید، ابراهیم زاده محمدعلی، مرتضی سمنانی کتایون، اخی عذرا، ربیعی خدیجه. بررسی اثر ضدباکتری عصاره اتانولی دانه گیاه رازیانه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1389; 20 (77) :88-91

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-704-fa.html


چکیده:   (11368 مشاهده)
سابقه و هدف: بررسی بر روی اثر ضد میکروبی عصاره های گیاهی و ترکیبات طبیعی نشان داده است که گیاهان منابع بالقوه ای از عوامل ضد عفونت می با شند که این امر معرفی ترکیبات جدیدی را بدنبال داشته است. با توجه به اثرات ضد میکروبی گزارش شده متفاوت و گاه متناقض از گیاه رازیانه، اثر ضد باکتری عصاره اتانولی دانه آن بررسی گردید.
مواد و روش ها: پس از تهیه دانه گیاه، عصاره گیری به روش خیساندن توسط حلال اتانول 80 درصد انجام شد، سپس عصاره، تغلیظ و خشک گردید. بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره های حاصل با روش دیسک کاغذی و روش رقت های متوالی در لوله (Serial dilution) بر روی میکروارگانیسم های استافیلوکوک ارئوس، باسیلوس سوبتیلیس، اشریشیاکلی و سالمونلا تیفی و مقایسه با جنتامایسین و آمیکاسین انجام پذیرفت و MIC (حداقل غلظت مهاری) تعیین گردید.
یافته ها: عصاره هیدرو الکلی دانه رازیانه در بررسی به روش انتشار و دیسک کاغذی، تاثیر اندکی بر مهار رشد باسیلوس سوبتیلیس نشان داد و بیشترین اثر مهار رشد بر روی اشریشیاکلی مشاهده گردید. این نتایج به گونه مشابهی در داده های آزمون رقت های متوالی در لوله مشاهده گردید. کمترین MIC در مورد اشریشیاکلی با میزان3.2 میلی گرم بر میلی لیتر و بیشترین MIC در باکتری باسیلوس سوبتیلیس با میزان12.8 میلی گرم بر میلی لیتر مشاهده شد.
استنتاج: نتایج حاصل بیانگر اثر ضد باکتری عصاره هیدروالکلی دانه رازیانه بر روی برخی از میکروارگانیسم ها می باشد. این نتایج حکایت از تاثیر منطقه رویش گیاه و بویژه نوع عصاره مورد استفاده دارد.
متن کامل [PDF 254 kb]   (1909 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb