دوره 15، شماره 50 - ( بهمن 1384 )                   جلد 15 شماره 50 صفحات 21-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahhosseini Z, Âmin G, Salehi sormaghi M, Danesh M, Âbedian K. Double blind study of Anti primary dysmenorrhea effects of vitagnus. J Mazandaran Univ Med Sci 2006; 15 (50) :15-21
شاه حسینی زهره، امین غلام رضا، صالحی سورمقی محمدحسین، دانش ماه منیر، عابدیان کبرا. بررسی بالینی اثرات ضد دیسمنوره قطره ویتاگنوس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1384; 15 (50) :15-21

سابقه و هدف: قاعدگی دردناک یا دیسمنوره یکی از بیماریهای شایع زنان و علت اصلی مراجعه به کلینیک های زنان است که سبب اتلاف وقت و مشکلات متعدد برای دختران و زنان می شود. این مطالعه تاثیر قطره ویتاگنوس و مقایسه آن با دارونما را در درمان دیسمنوره اولیه بررسی می کند.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی دوسوکور، 60 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مبتلا به قاعده گی دردناک اولیه، به طور تصادفی در دو گروه 30 نفره دارو و دارونما قرار گرفتند. به هر گروه روزانه 40 قطره ویتاگنوس و یا دارونما به مدت 3 ماه داده شد. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه، مصاحبه و مشاهده استفاده شد و در پایان ماه اول، دوم و سوم پس از درمان شدت درد و علائم همراه ثبت گردید.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که شدت درد در گروه تجربی به میزان 70 درصد کاهش یافت.
استنتاج: قطره ویتاگنوس می تواند به عنوان یک داروی موثر با کم ترین عوارض جانبی برای درمان دیسمنوره اولیه مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: دیسمنوره، ویتاگنوس، داروی گیاهی
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |