سابقه و هدف: میزان بروز سرطان مری در شمال ایران بالا است از این رو بررسی همه جانبه سرطان مری در مناطق مختلف کشور میتواند اطلاعاتی را فراهم کند تا امکان برنامه ریزی مبتنی بر شواهد و بالطبع کاهش هزینه برای فرد و جامعه، اثربخشی مناسبتری را برای هر منطقه فراهم نماید.هدف از این مطالعه بررسی سرطان مری طی یک دوره 8 ساله در بابل بوده است.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی روی بیمارانی که طی سالهای 1384تا 1392 در بیمارستان شهید بهشتی شهرستان بابل تحت آندوسکوپی فوقانی قرار گرفتند، انجام شد. اطلاعات جمعیتی، آندوسکوپی و پاتولوژی با استفاده از نرمافزار آماری SPSSV16 و آزمونهایT-Test وchi-square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: از 8963 بیماری که آندوسکوپی شدند و اطلاعات آن ها بهطور کامل ثبت شده بود، 148 مورد سرطان مری داشتند که شامل 92 (75/61 درصد) مرد و 56 (8/37 درصد) زن بودند. میانگین سنی این بیماران 6/11±71 سال با حداقل 38 سال و حداکثر 91 سال بود. 10 نفر (8/14 درصد) مبتلا به آدنوکارسینومای مری بودند و 138 نفر (2/85 درصد) اسکواموس سل کارسینوما داشتند. درگیری تومور در بخش فوقانی 6/31 درصد، در میانی 6/19 درصد و در بخش تحتانی 43درصد بوده است.
استنتاج: بر اساس نتایج به دست آمده دیسفاژی شایع ترین علامت سرطان مری و از نظر آناتومیکال، سرطان مری در قسمت تحتانی مری از شیوع بالایی برخوردار بود. جنسیت در بروز بیماری دخالتی نداشت و نسبت ابتلای مرد به زن تقریباً برابر بود. در زمینه مصرف سیگار و اپیوم با سرطان مری ارتباطی مشاهده نشد که نیازمند مطالعهای جامع می باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |