دوره 15، شماره 50 - ( بهمن 1384 )                   جلد 15 شماره 50 صفحات 75-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saffar M, Farhadi R, Âjami A, Khalilian A, Babamahmoodi F, Shojaee J. Seroepidemiology of Hepatitis E Virus Infection In 2-25 Years old subjects, Sari-Iran . J Mazandaran Univ Med Sci 2006; 15 (50) :60-75
صفار محمدجعفر، فرهادی رویا، عجمی ابوالقاسم، خلیلیان علیرضا، بابامحمودی فرهنگ، شجاعی جلیل. سرواپیدمیولوژی عفونت ویروس هپاتیت E در جمعیت 25-2 ساله ساروی 1383. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1384; 15 (50) :60-75

سابقه و هدف: عفونت با ویروس هپاتیت (HEV) E سبب ایجاد هپاتیت حاد و خوش خیم ولی با مرگ و میر بالا در دوران بارداری می گردد. اطلاعات کمی راجع به همه گیری شناسی عفونت HEV در ایران وجود دارد، لذا شناخت جمعیتی آن لازم می باشد. هدف مطالعه فوق، تعیین فراوانی سرولوژیکی عفونت HEV در جمعیت 25-2 ساله و تعیین رابطه بین موارد آلودگی و مشخصات فردی – اجتماعی - بهداشتی می باشد.
مواد و روشها: در این بررسی توصیفی 1080 نمونه سرم مورد مطالعه قرار گرفت. جمعیت مورد مطالعه از میان افراد 25-2 ساله به ظاهر سالم مقیم مناطق مختلف شهرستان ساری (شهر و روستا) انتخاب شد. وجود آنتی بادی IgG ضد ویروس هپاتیت (anti-HEV IgG) E با روش ELISA مورد مطالعه قرار گرفت. اطلاعات مربوط به سن، جنس، سطح سواد، تعداد خانوار و سابقه بیماری در فرد مبتلا و اطرافیان آنها مورد پرسش قرار گرفته و ثبت شدند. نتایج مطالعه با روش آماری درصد و تعیین نسبت خطر با فاصله اطمینان 95 درصد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: آنتی بادی ضد (anti-HEV IgG) HEV در 25 نفر (2.3 درصد) کل افراد مورد مطالعه وجود داشت. موارد مثبت با بالا رفتن سن، افزایش می یافت. به طوری که از 1.17 درصد در کودکان کمتر از 10 سال به 7.27 درصد در جمعیت 25-20 ساله می رسید(P=0.009). در مقایسه بین جمعیت شهری و روستایی، سن مواجهه با عفونت، در روستا پایین تر از شهر (عدم آلودگی تا سن 10 سالگی در شهر، 2.56 درصد موارد آلودگی در جمعیت 9-5 ساله روستایی) و شیوع آن در مناطق روستایی بیش از مناطق شهری (P=0.009) بوده است. عوامل خطر مربوط به کسب عفونت شامل اقامت در روستا، سواد کمتر، تعداد بیشتر افراد خانوار و دفع غیر بهداشتی زباله بوده است.
استنتاج: عفونت HEV در منطقه آندمیک می باشد. سن، نوع جامعه، کم سوادی و دفع غیر بهداشتی زباله به عنوان عوامل خطرساز کسب عفونت شناخته شدند.
واژه‌های کلیدی: ویروس هپاتیت، هپاتیت Ë، کودکان
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |