دوره 25، شماره 134 - ( اسفند 1394 )                   جلد 25 شماره 134 صفحات 344-340 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmatpour Rokni G, Zamanian A, Sharifian M. Clinical and Histopathologic Assessment of Basal Cell Carcinoma Adjusted to Anatomical Location. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 25 (134) :340-344
رحمت پور رکنی قاسم، زمانیان عباس، شریفیان مهناز. ارزیابی بالینی و هیستوپاتولوژیک کارسینوم سلول بازال و تطبیق آن با محل آناتومیکی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (134) :340-344

سابقه و هدف: سرطان سلول قاعده‌ای، شایع‌ترین نئوپلاسم در انسان می‌باشد. ضایعات بر روی نواحی در معرض نور و پوشیده بدن ایجاد می‌شود اما بیولوژی و مورفولوژی متفاوتی در این نواحی ایجاد می‌کنند. هدف از این مطالعه تعیین خصوصیات بالینی، آناتومیک و هیستوپاتولوژیک سرطان‌های سلول قاعده‌ای پوست در بیماران مراجعه‌کننده به بخش جراحی پوست بیمارستان فرشچیان همدان بوده است.

مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع توصیفی- مقطعی و آینده نگر می‌باشد که بر روی بیماران مراجعه‌کننده به بخش پوست بیمارستان فرشچیان در سال‌های 1390 و 1389 به مدت 2 سال که با تشخیص  BCCتحت بیوپسی قرار گرفتند، انجام گردید. بیماران مورد مصاحبه و معاینه بالینی قرار گرفتند و خصوصیات دموگرافیک، آناتومیک و هیستوپاتولوژیک ثبت گردید.

یافته‌ها: در مجموع 223 نفر از شرکت‌کنندگان دراین مطالعه، 128 نفر مرد (3/57 درصد) و 95 نفر زن (7/42 درصد) بودند. سن شرکت‌کنندگان 45/13 ± 90/62 سال بود. 92 درصد ضایعات در ناحیه سر و صورت وجود داشت و نوع هیستوپاتولوژیک ندولر 3/71 درصد را شامل شد.

استنتاج: بر اساس یافته‌های این مطالعه، BCC بیش‌تر در نواحی در معرض نور خورشید رخ می‌دهد، به‌طوری‌که اکثر ضایعات در ناحیه سر و صورت وجود دارد، لذا این نتایج می تواند هشداری برای محافظت و دوری از آفتاب باشد.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: پوست