دوره 15، شماره 47 - ( تير 1384 )                   جلد 15 شماره 47 صفحات 5-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini S, Azari P, Zakeri H, Mohammad Pour R. Study of the relation between panic and nonpanic anxiety disorders and serum lipid levels. J Mazandaran Univ Med Sci 2005; 15 (47) :1-5
حسینی سیدحمزه، آذری پریا، ذاکری حمیدرضا، محمدپور تهمتن رضاعلی. بررسی رابطه اختلالات اضطرابی پانیک و غیر پانیک با لیپیدهای سرم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1384; 15 (47) :1-5

سابقه و هدف: بالا بودن سطح کلسترول و تری گلیسرید سرم از مهم ترین عوامل خطر برای ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی به شمار می رود، بنابراین تشخیص و درمان به موقع آن در اختلالات شایع روانپزشکی و کاهش این عوارض نقش بسزایی دارد. با توجه به تحقیقات قبلی که رابطه بالا بودن کلسترول سرم را با اختلال هراسی (Panic) مطرح نموده اند، این مطالعه جهت بررسی سطح لیپیدهای سرم در اختلال پانیک و مقایسه آن با سایر اختلالات اضطرابی و جمعیت سالم صورت گرفته است.
مواد و روشها: در این مطالعه، سطح کلسترول، تری گلیسرید و انواع لیپوپروتئین های سرم در 30 بیمار مبتلا به اختلال اضطرابی پانیک، 30 بیمار مبتلا به سایر اختلالات اضطرابی و 30 نفر شاهد سالم اندازه گیری و با هم مقایسه شد.
یافته ها: نتایج حاصله نشان داد که سطح گلسترول سرم، همچنین سطح LDL در بیماران مبتلا به اختلال اضطرابی پانیک به طور معنی داری (P<0.05) نسبت به سایر اختلالات اضطرابی و گروه شاهد بالاتر است. تفاوت معنی داری بین سطوح تری گلیسرید،HDL و VLDL بین سه گروه مذکور دیده نشد.
استنتاج: این نتایج احتمال وجود عواملی دیگر، علاوه بر پرفعالیتی سیستم نورآدرنرژیک را در بالا بردن کلسترول سرم مطرح می کند.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |