دوره 15، شماره 47 - ( تير 1384 )                   جلد 15 شماره 47 صفحات 35-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ravanshad S, Khosvani Borujeni H, Soveid M, Zeighami B. Effect of brewer’s yeast supplementation on serum glucose and lipids in type II diabetic patients with dislipidemia. J Mazandaran Univ Med Sci. 2005; 15 (47) :35-42
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-732-fa.html
روان شاد شهناز، خسروی بروجنی حسین، سوید محمود، ضیغمی بهرام. بررسی تاثیر مصرف قرص مخمر بر روی قند و چربی های خون بیماران دیابتیک (نوع دوم) مبتلا به دیس لیپیدمی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1384; 15 (47) :35-42

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-732-fa.html


چکیده:   (20180 مشاهده)
سابقه و هدف: تحقیقات نشان می دهد که کمبود کرومیوم باعث اختلال در متابولیسم گلوکز و چربی گردیده و مکمل کرومیوم باعث بهبود میزان گلوکز و لیپیدهای خون می شود. به علاوه، کرومیوم ارگانیک مانند آنچه در قرص مخمر یافت می شود، جذب بهتری از کرومیوم غیر ارگانیک دارد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مصرف کرومیوم موجود درقرص مخمر بر روی میزان قند و چربی های خون بیماران دیابتیک (نوع دوم) مبتلا به دیس لیپیدمی می باشد.
مواد و روشها: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی به روش قبل و بعد، 40 بیمار دیابتیک (نوع دوم) مبتلا به دیس لیپیدمی (32 نفر زن و 8 نفر مرد) مراجعه کننده به مرکز دیابت استان فارس واقع در مرکز بهداشتی - درمانی نادر کاظمی شیراز که در دامنه سنی 68-40 سال با میانگین نمایه توده بدنی 28±4.8 کیلوگرم بر متر مربع و فاقد بیماری های کبدی، کلیوی، قلبی - عروقی بودند، به طور نمونه گیری ساده انتخاب گردیدند. پرسشنامه جهت مشخصات آنتروپومتری، اجتماعی و پارامترهای پاراکلینیکی تکمیل گردید. یک یادآمد 24 ساعت گذشته مواد غذایی برای بیماران نیز تکمیل گردید. سپس روزانه قرص های مخمر که حاوی 14.4 میکروگرم کرومیوم بود به مدت 4 و 8 هفته برای بیماران تجویز گردید. قند خون ناشتا، کلسترول تام، LDLc، HDLc قبل و بعد از 4 و 8 هفته مصرف قرص مخمر اندازه گیری شد. رژیم غذایی، وزن، BMI قبل و بعد از مصرف قرص مخمر نیز اندازه گیری گردید. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS و آزمون آمار T زوج و روش همبستگی پیرسون و نمودار خطی رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان می هد که میانگین وزن و BMI قبل و بعد از مصرف قرص مخمر تغییر معنی داری نداشت. میانگین مصرف انرژی، کربوهیدرات، پروتئین، چربی، کلسترول، کرومیوم غذایی قبل و بعد از 4 و 8 هفته مصرف قرص مخمر به طور معنی داری تغییر نداشته است. میانگین قند خون ناشتا بعد از 8 هفته مصرف قرص مخمر به طور معنی داری کاهش یافته (P<0.04) است. میانگین LDLc بعد از 4 و 8 هفته مصرف قرص مخمر کاهش معنی داری (P<0.001) یافته است. میانگین HDLC بعد از 4 و 8 هفته مصرف قرص مخمر به طور معنی دار افزایش (P<0.05) یافته است. میانگین کلسترول تام بعد از 8 هفته مصرف قرص مخمر به طور معنی داری کاهش یافت (P<0.05) است. رابطه معکوس معنی داری (P<0.001) بین کلسترول تام اولیه و درصد تغییرات کلسترول تام موجود است.
استنتاج: نتایج این بررسی نشان می دهد که مصرف قرص مخمر حاوی 14.4میکروگرم کرومیوم باعث کاهش میزان قند خون، کلسترول تام، LDLc،TG می گردد. درضمن سطح HDLc را افزایش می دهد که کلیه این تغییرات منجر به کاهش میزان بیماری های قلبی - عروقی که بروز آن در بیماران مبتلا به دیابت شایع است، خواهد گردید.
متن کامل [PDF 253 kb]   (2067 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb