دوره 26، شماره 135 - ( فروردین 1395 )                   جلد 26 شماره 135 صفحات 19-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shobeiri E, Joodaki S, Gharib Salehi M, Rezaei M. Relationship between Endometrial and Subendometrial Blood Flow and Doppler Indices with Prognosis of IVF Treatment Cycles. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (135) :10-19
شبیری الهام، جودکی سمیه، غریب صالحی محمد، رضایی منصور. بررسی رابطه جریان خون اندومتریال و ساب اندومتریال و شاخص های داپلر با پیش آگهی سیکل های درمان IVF. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (135) :10-19

سابقه و هدف: کیفیت جنین و پذیرش اندومتر دو تا از پارامترهایی هستند که نتیجه لقاح آزمایشگاهی را تعیین می‌کنند. هدف از این مطالعه بررسی رابطه جریان خون اندومتریال و ساب اندومتریال و شاخص‌های داپلر با پیش‌آگهی سیکل‌های درمان IVF است.

مواد و روش‌ها: این مطالعه تحلیلی از نوع آینده‌نگر تاریخی بود. زنانی که برای درمان نازایی در سیکل‌های IVF قرار گرفتند، وارد مطالعه شدند. اندازه‌گیری‌های داپلر شریان‌های اندومتریال و ساب اندومتریال در سه مقطع زمانی در هر سیکل درمانی انجام گردید. سپس بر اساس نتیجه درمان زنان به دو گروه موفقیت در باروری و عدم موفقیت در باروری تقسیم شدند.

یافته‌ها: ارتباط معنی‌داری بین وضعیت جریان خون اندومتریال و ساب اندومتریال در زنان تحت درمان نازایی در دو گروه با نتایج موفقیت در باروری و عدم موفقیت در باروری دیده شد (012/0p=). در مقاطع زمانی شروع درمان و هم‌چنین زمان تزریقHCG  تفاوت معنی‌داری بین میانگین مقادیر شاخص PI در دو گروه موفقیت در باروری و عدم موفقیت در باروری دیده شد (001/0p= و 006/0p=). در مقطع زمانی تزریق HCG، تفاوت معنی‌داری بین میانگین مقادیر شاخص S:D در دو گروه دیده شد (032/0p=).

استنتاج: در این مطالعه، می‌توان گفت که عدم وجود جریان خون اندومتریال و ساب اندومتریال با عدم بارداری همراه است. مقادیر پایین‌تر PI در مقطع زمانی شروع درمان و زمان تزریق HCG و مقدار پایین‌تر S:D در روز تزریق HCG در سیر درمان ناباروری با نتیجه موفقیت در بارداری همراه است.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: رادیولوژی