دوره 26، شماره 135 - ( فروردین 1395 )                   جلد 26 شماره 135 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sharifhosein Z, Ghiasvand R, Feizi A, Marandi M, Tavasoli P. Comparing the Effect of High and Low Glycemic Load Meals before Endurance Exercise on Glycemic Response in Female Athletes: A Cross-Over Feeding Trial. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (135) :1-9
شریف حسین زینت، غیاثوند رضا، فیضی آوات، مرندی محمد، توسلی پرستو. مقایسه تأثیر دریافت وعده های غذایی دارای بار گلیسمی (GL) بالا یا پایین، قبل از ورزش استقامتی بر پاسخ گلیسمیک در خانم های ورزشکار: یک کارآزمایی غذادهی متقاطع. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (135) :1-9

سابقه و هدف: اهمیت مصرف کربوهیدرات به میزان کافی قبل از ورزش برای انجام یک عملکرد ورزشی خوب از قبل شناخته شده است، ولی تغییر در نمایه گلیسمی و بار گلیسمی وعده غذایی قبل از ورزش هم ممکن است بر عملکرد ورزشی و الگوی بهره برداری از سوبستراها در طول ورزش تأثیر داشته باشد. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه اثر دو وعده غذایی دارای بار گلیسمی مختلف، 3 ساعت قبل از ورزش بر عملکرد ورزشی و پاسخ گلیسمیک در خانم‌های ورزشکار است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، تعداد 36 خانم ورزشکار غیر حرفه ای با دامنه سنی 19-24 سال در یک کارآزمایی بالینی دو سوکور متقاطع وارد شدند. شرکت کنندگان در هر گروه، وعده غذایی دارای بار گلیسمی بالا یا پایین را به عنوان صبحانه دریافت کردند. سپس 7 روز به عنوان دوره پاکسازی (wash out) در نظر گرفته شد. میزان گلوکز و انسولین سرم قبل و بعد از هر فاز از مداخله اندازه‌گیری شد. 3 ساعت پس از مصرف وعده غذایی، افراد در تست ورزشی دو shuttle run pacer وارد شدند و تا زمان رسیدن به خستگی دویدند. 7 روز به عنوان دوره پاکسازی (wash out) در نظر گرفته شد و سپس جای دوگروه عوض شد.

یافته‌ها: دریافت وعده های غذایی دارای بار گلیسمی پایین یا بالا 3 ساعت قبل از انجام ورزش باعث ایجاد تفاوت معنی دار در عملکرد ورزشی افراد نشد، ولی میانگین تغییرات غلظت گلوکز و انسولین سرم در اثر وعده غذایی دارای بار گلیسمی بالا، بیش تر از وعده غذایی دارای بار گلیسمی پایین بود.

استنتاج: مصرف وعده غذایی دارای بار گلیسمی بالا، 3 ساعت قبل از انجام دو shuttle run pacer، باعث افزایش غلظت گلوکز و انسولین سرم حین ورزش در مقایسه با وعده غذایی دارای بار گلیسمی پایین شد.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 9N201508185062IRCT

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذيه