دوره 15، شماره 47 - ( تير 1384 )                   جلد 15 شماره 47 صفحات 83-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sorkhi H, Hashemi M. Renal scan in children with vesicoureteral reflux and urinary tract infection. J Mazandaran Univ Med Sci 2005; 15 (47) :78-83
سرخی هادی، هاشمی مهناز. اسکار کلیه ناشی از عفونت ادراری در کودکان بیمارستان امیرکلا، سال 81-1380. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1384; 15 (47) :78-83

سابقه وهدف: با توجه به اهمیت تشخیص و درمان عفونت های ادراری و پس زدن ادرار از مثانه به حالب (Vesicoureteralreflux) که به عنوان یک عامل خطر برای ایجاد آسیب برگشت ناپذیر بافت کلیه (Scar) مطرح است، این مطالعه میزان احتمال بروز اسکار در کودکان با عفونت ادراری و درجات مختلف ریفلاکس را بررسی می کند.
مواد و روشها: در این مطالعه کلیه کودکانی که با عفونت ادراری به درمانگاه یا بخش نفرولوژی کودکان بیمارستان امیر کلاه (81-1380) مراجعه و طی بررسی های انجام شده دارای ریفلاکس وزیکویورترال بودند، انتخاب و سپس بیماران فوق پس از حداقل 4 تا6 ماه از آخرین عفونت ادراری تحت بررسی DMSA قرار گرفتند. نتایج حاصله با نرم افزار SPSS و آزمون T-test مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: از 42 بیمار مورد بررسی، 29 کودک دخترو بقیه پسر بودند. از 84 واحد کلیه مورد بررسی، 64 کلیه ادراری ریفلاکس و زیکویورترال و 20 واحد فاقد آن بودند و نیز 62.5 درصد واحدهای دارای ریفلاکس و 15 درصد واحدهای فاقد ریفلاکس، دارای اسکار بودند. همچنین به ترتیب در 43 و21 واحد کلیه دختران و پسران، ریفلاکس مشاهده شد. 2.8 واحدهای با ریفلاکس درجه I و 13.24 با درجه II، 17.23 با درجه III و هر دو کلیه با درجه IV و 6.7 با درجه V دارای اسکار بودند.
استنتاج: براساس نتایج این مطالعه، پسران و گروه های سنی زیر 2 سال، دارای درجات بالاتر وریفلاکس و اسکار هستند. و اگر چه رابطه ای بین سن کودکان و اسکار مشاهده نشد، ارزیابی دقیق و درمان مناسب از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |