دوره 12، شماره 34 - ( فروردين 1381 )                   جلد 12 شماره 34 صفحات 74-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

Vaghari G, Âhmadpour M, Vakili M. Assessment of height and weight in children under 6 years in rural areas of Gorgan, 1998. J Mazandaran Univ Med Sci 2002; 12 (34) :66-74
وقاری غلام رضا، احمدپور کچو موسی، وکیلی محمدعلی. بررسی قد و وزن کودکان زیر 6 سال روستاهای شهرستان گرگان در سال 1377. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1381; 12 (34) :66-74

سابقه و هدف: پایش رشد کودکان بهترین وسیله جهت بررسی وضعیت تغذیه در یک جامعه شناخته شده است. این بررسی به منظور تعیین الگوی روند افزایش قد و وزن و وضعیت تغذیه در کودکان زیر 6 سال روستاهای شهرستان گرگان در سال 1377 به اجرا در آمده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی، نمونه گیری به طریق خوشه ای یک مرحله ای انجام شد و حدود 10 درصد کودکان زیر 6 سال روستایی (2802 نفر) مورد بررسی قرار گرفتند. اندازه گیری وزن و قد به ترتیب با دقت 1/0 کیلوگرم و 1/0 سانتی متر انجام شد. سن دقیق کودکان نیز از پرونده بهداشتی آنان در خانه های بهداشت استخراج گردید. جهت مقایسه گروه ها از آزمون t و استاندارد مرکز آمارهای بهداشتی آمریکا (NCHS) به عنوان مرجع استفاده شده است.
یافته ها: نتایج این بررسی نشان داد که دختران از وضعیت رشد جسمی بهتری نسبت به پسران برخوردار بودند. میزان شیوع سو تغذیه نیز بعد از دوره شیرخوارگی رو به افزایش بوده است. در گروه پسران، 93/43 درصد موارد از نظر قد و 11/5 درصد موارد از نظر وزن 2SD پایین تر از وزن استانداردNCHS قرار داشتند ولی در گروه دختران این میزان به ترتیب 49/31 و 94/6 درصد بود.
استنتاج: سوء تغذیه مزمن (تاخیر رشد قدی) بیش از سوء تغذیه حاد (تاخیر رشد وزنی) کودکان زیر 6 سال روستاهای گرگان را رنج می دهد و سوء تغذیه در پسران بیش از دختران و بعد از دوره شیرخوارگی رو به افزایش می باشد.
واژه‌های کلیدی: رشدکودکان، رشد، تغذیه کودکان
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |