دوره 13، شماره 38 - ( فروردين 1382 )                   جلد 13 شماره 38 صفحات 66-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S, Rezazadeh R, Karimani M. Study on prevalence of panic attack and the rate of anxiety in the patients under examination of pulmonary performance in Imam khomeini hospital . J Mazandaran Univ Med Sci 2003; 13 (38) :59-66
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-755-fa.html
حسینی سیدحمزه، رضازاده رضا، کریمانی مهران. بررسی شیوع حملات پانیک و میزان اضطراب بیماران تحت آزمایش عملکرد ریوی در بیمارستان امام خمینی(ره) سال 1379. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1382; 13 (38) :59-66

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-755-fa.html


چکیده:   (21646 مشاهده)
سابقه وهدف: از آنجایی که حملات پانیک با یکسری از علایم سوماتیک از حمله تپش قلب و تاکیکاردی و تنگی نفس و احساس اختناق و غیره هماره می باشد، غالبا بیمارن پانیک را به درمانگاه های طبی می کشاند. بر این اساس در پژوهش حاضر، شیوع حملات پانیک و میزان اضطراب بیماران تحت آزمایش عملکرد ریوی بیمارستان امام خمینی ساری در سال 1379 مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد روش ها: این پژوهش به روش توصیفی - مقطعی روی افراد مراجعه کننده به مرکز اسپیرومتری، در سال 1379 انجام گرفته است. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه های دموگرافیک، اضطراب اسپیلبرگر و حمله هراس از سری پرسشنامه های SADS بوده است.
یافته ها: یافته های بدست آمده از این پژوهش نشان می دهد که 50.42 درصد (58 نفر) از 115 بیمار مراجعه کننده، حملات پانیک را تجربه کرده اند. همچنین از نظر بیماری ریوی، بین افرادی که حملات پانیک را تجربه کرده بودند و کسانی که چنین تجربه ای نداشتند اختلاف معنی داری بدست نیامد، ولی نتایج اسپیرومتری 67.3 درصد افراد با حملات پانیک، به نفع COPD بود که 48.98 درصد آنها نمای انسدادی داشتند. همچنین از نظر میزان اضطراب و بر آورد شخصی فرد از میزان اضطراب خود، اختلاف معنی داری بین افراد با حملات پانیک و غیرپانیک بدست آمده و مشخص شد افراد مراجعه کننده به اسپیرومتری از میزان اضطراب بالایی برخوردارند.
استنتاج: نتایج پژوهش شیوع بالای حملات پانیک را در بیماران مراجعه کننده به اسپیرومتری، به خصوص بیماران مبتلا به COPD نشان داد، همچنین مشخص شد میزان اضطراب افراد مراجعه کننده به اسپیرومتری نیزدر سطح بالایی قرار دارد. پیشنهاد می شود حملات پانیک در افرادی که با علایم ریوی به مراکز طبی مراجعه می کنند مدنظر قرار گیرد تا در مراحل اولیه تشخیص داده شود و تحت درمان مناسب و کافی قرار گیرد.
متن کامل [PDF 177 kb]   (2475 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb