سابقه و هدف: رادیکالهای آزاد نقش مهمی در ایجاد بیماری های مختلف دارند و ترکیبات ضد اکسیدان میتوانند در پیش گیری و درمان این بیماری ها مفید باشند. امروزه آنتیاکسیدان های طبیعی نسبت به مصنوعی سالمتر و ایمن تر بوده و محدود به منابع خشکی زی نمی باشند و جلبک های دریایی منبعی غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند. لذا مطالعه حاضر به بررسی خواص آنتی اکسیدان جلبک دریایی Sinousa Colpomenia سواحل چابهار می پردازد.
مواد و روشها: عصاره گیری با استفاده از حلال متانول 95 درصد صورت گرفت. میزان حذف رادیکال آزاد DPPH، فعالیت کلاته کردن یون آهن فرو و قدرت کاهندگی در سه غلظت 1، 1/0 و 01/0 میلیگرم بر میلی لیتر آزمایش شد.
یافتهها: بیشترین میزان حذف رادیکال آزاد DPPH، فعالیت کلاته کردن یون آهن فرو و قدرت کاهندگی به ترتیب 25/1 ±45/55 درصد، 83/2± 11/90 درصد و 01/0± 06/0 در غلظت 1 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد.
استنتاج: عصاره متانولی جلبک دریایی Colpomenia Sinousa دارای خاصیت آنتی اکسیدانی به خصوص آنتیاکسیدان نوع II می باشد و در صورت تایید مطالعات پیش کلینیکی و کلینیکی قابلیت استفاده به عنوان مکمل غذایی و یا دارو را خواهد داشت.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |