دوره 28، شماره 160 - ( اردیبهشت 1397 )                   جلد 28 شماره 160 صفحات 155-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri A, Moradi S. Antioxidative Properties of Colpomenia sinuosa Organic Extract. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (160) :151-155
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-7568-fa.html
طاهری علی، مرادی سجاد. بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره آلی جلبک دریایی Colpomenia sinousa . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (160) :151-155

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-7568-fa.html


چکیده:   (4432 مشاهده)

سابقه و هدف: رادیکالهای آزاد نقش مهمی در ایجاد بیماری های مختلف دارند و ترکیبات ضد اکسیدان میتوانند در پیش گیری و درمان این بیماری ها مفید باشند. امروزه آنتیاکسیدان های طبیعی نسبت به مصنوعی سالمتر و ایمن تر بوده و محدود به منابع خشکی زی نمی باشند و جلبک های دریایی منبعی غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند. لذا مطالعه حاضر به بررسی خواص آنتی اکسیدان جلبک دریایی Sinousa Colpomenia سواحل چابهار می پردازد.
مواد و روشها: عصاره گیری با استفاده از حلال متانول 95 درصد صورت گرفت. میزان حذف رادیکال آزاد DPPH، فعالیت کلاته کردن یون آهن فرو و قدرت کاهندگی در سه غلظت 1، 1/0 و 01/0 میلیگرم بر میلی لیتر آزمایش شد.
یافتهها: بیشترین میزان حذف رادیکال آزاد DPPH، فعالیت کلاته کردن یون آهن فرو و قدرت کاهندگی به ترتیب 25/1 ±45/55 درصد، 83/2± 11/90 درصد و 01/0± 06/0 در غلظت 1 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد.
استنتاج: عصاره متانولی جلبک دریایی Colpomenia Sinousa  دارای خاصیت آنتی اکسیدانی به خصوص آنتیاکسیدان نوع II می باشد و در صورت تایید مطالعات پیش کلینیکی و کلینیکی قابلیت استفاده به عنوان مکمل غذایی و یا دارو را خواهد داشت.

متن کامل [PDF 308 kb]   (1461 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb