دوره 13، شماره 40 - ( مهر 1382 )                   جلد 13 شماره 40 صفحات 69-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saeedi M, Âzadbakht M, Semnani K, Khandan M. Formulation of herbal toothpaste from Chamomile and Myrrh, a preliminary clinical evaluation on bleeding gum . J Mazandaran Univ Med Sci 2003; 13 (40) :61-69
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-775-fa.html
سعیدی مجید، آزادبخت محمد، مرتضی سمنانی کتایون، خندان منیژه. فرمولاسیون خمیر دندان گیاهی حاوی بابونه و میر و بررسی مقدماتی اثر بخشی آن بر خونریزی لثه (Bleeding gum). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1382; 13 (40) :61-69

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-775-fa.html


چکیده:   (70916 مشاهده)
سابقه و هدف: بسیاری از گیاهان با مواد مشتق شده از آنها در خمیر دندان های تجاری جهت برطرف نمودن عوارض دهانی به کار می روند. بابونه، گیاهی با اثرات التیام بخش، ضد باکتری و ضد قارچ می باشد و در مصارف موضعی جهت رفع درد کاربرد دارد. گیاه میر نیز به عنوان آنتی سپتیک، ضد قارچ و ضد التهاب به کار می رود. تنتور الئوگوم رزین این گیاه به عنوان قابض غشاهای مخاطی در غرغره ها و دهات شویه ها جهت رفع التهابات حفره دهانی استفاده می شود. در این پژوهش به فرمولاسیون خمیر دندان حاوی این دو گیاه و بررسی مقدماتی اثربخشی آن بر خونریزی لثه پرداخته شده است.
مواد و روش‏ها: دراین مطالعه پس از فرمولاسیون خمیردندان‏های متعدد (23 فرمولاسیون) و بررسی پایداری فیزیکی (در سه دمای محیط، یخچال و 40 درجه سانتیگراد)، کیفیت فرآورده PH)، ‌کنترل میکروبی و ...) و حضور ترکیبات موثره موجود در تنتور میر عصاره بابونه و اسانس نعناع؛ اثر فرآورده های حاوی 1 درصد میر و 1.5 درصد بابونه (F21) و میر به تنهایی به میزان 1 درصد (F22) در مقایسه با دارونما بر روی ضایعات لثه بررسی گردید. چهل و نه فرد مبتلا به خونریزی لثه به طور داوطلبانه و به مدت دو هفته، وارد این مطالعه دوسو کور شدند.
یافته ها: با توجه به بررسی فرمولاسیون های تهیه شده کربوکسی متیل سلولز (به عنوان ژلیفیان) و تری کلسیم فسفات (به عنوان ساینده) خمیر دندان های با پایداری بیشتر را ایجاد نمودند. نتایج حاصل، بیانگر اثر معنی دار F21 و F22 بر کاهش خونریزی لثه در مقایسه با دارونما بود (به ترتیب P<0.05 و (P<0.001.
استنتاج: خمیر دندان حاوی عصاره های فوق می تواند به عنوان یک فراورده موثر در خونریزی لثه مطرح گردد.
متن کامل [PDF 190 kb]   (3858 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb