دوره 13، شماره 40 - ( مهر 1382 )                   جلد 13 شماره 40 صفحات 78-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarghami M, Çhimeh N. Study of abnormal attitudes frequency towards eating and the related factors in the high school students of Sari township in the academic year of 2002- 2003 . J Mazandaran Univ Med Sci 2003; 13 (40) :70-78
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-776-fa.html
ضرغامی مهران، چیمه نرگس. بررسی فراوانی نگرش های غیر طبیعی نسبت به خوردن و عوامل همبسته با آن در دانش آموزان دبیرستانی شهرساری در سال تحصیلی 82-1381. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1382; 13 (40) :70-78

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-776-fa.html


چکیده:   (17265 مشاهده)
سابقه و هدف: یکی از اختلافات نسبتا شایع روانپزشکی که عمدتا در انتهای نوجوانی و ابتدای جوانی در افرا مشاهده می گردد، اختلال خوردن است که میزان شیوع آنها در حدود 4 درصد گزارش شده است. این اختلالات، عوارض متعدد و مهمی از جمله سوء تغذیه و اختلالات رشد را به دنبال دارند. مشخص شده که نگرش های غیرطبیعی نسبت به خوردن، زمینه ساز ابتلا به این اختلالات است و بررسی های همه گیری شناختی متعدد، بیانگر تفاوت بسیار در شیوع این نگرش های غیرطبیعی و عوامل تاثیرگذار بر آنجا که تعیین فراوانی این نگرشهای غیرطبیعی و عوامل موثر بر آنها نقش بسیار مهمی در اجرای برنامه های پیشگیری به عهده دارد، انجام این بررسی ضروری به نظر رسید.
مواد و روشها: در این بررسی 1200 نفر از دانش آموزان دبیرستانی شهر ساری از نظر وجود نگرش غیرطبیعی نسبت به خوردن، افسردگی اضطراب نیز گروهی از متغیرهای زمین های شامل سن، جنس، تحصیلات پدر و مادر، شغل پدر و مادر، نوع محل سکونت، تعداد افراد خانواده و شاخص توده بدنی Body Mass Index (BMI) به صورت تصادفی طبقهبندی شده، انتخاب گشتند و با استفاده از آزمون های نگرش به خوردن Eating Attiude Test (EAT-26)، اضطراب اسپیلبرگر و افسردگی بک، مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: نگرش های غیرطبیعی نسبت به خوردن در 10.5 درصد افراد مورد بررسی، مشاهده گردید. در مدل Logistic Regression متغیرهای افسردگی و وضعیت BMI ارتباط معنی داری با نگرش غیرطبیعی نسبت به خوردن، نشان دادند. افسردگی شدید و متوسط در افراد با نگرش غیرطبیعی نسبت به خوردن، بیشتر از افراد با نگرش طبیعی بود (42.4 درصد در مقایسه با 27.4 درصد) و همچنین در افراد چاق در مقایسه با افراد نرمال، نگرش غیرطبیعی نسبت به خوردن بیشتر بود (31.8 درصد و 16.7 درصد در مقایسه با 11.1 درصد).
استنتاج: فراوانی نگرش های غیرطبیعی نسبت به خوردن، کم و بیش مشابه آمار جوامع دیگر ‌است. افراد دارای این نگرش ها، احتمالا مبتلا به اختلالات روان شناختی مانند افسردگی می باشد که در صورت عدم توجه به آن، عوارض بسیاری را به دنبال خواهد داشت.
متن کامل [PDF 172 kb]   (2697 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb