دوره 15، شماره 49 - ( آذر 1384 )                   جلد 15 شماره 49 صفحات 43-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shafi H, Ramaji A, Kasaeeian A, Yosofniya Pasha Y, Aghaganimir M, Akbarzadeh Pasha A et al . Report of 84 cases of penile Fracture in Beheshti Hospital center. J Mazandaran Univ Med Sci 2005; 15 (49) :37-43
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-789-fa.html
شافی حمید، رمجی ارسلان، کساییان علی اکبر، یوسف نیاپاشا یوسف رضا، آقاجانی میر میرمحمدرضا، اکبرزاده پاشا ابوذر و همکاران.. شکستگی آلت تناسی در مردان مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی بابل، سال 83-1375. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1384; 15 (49) :37-43

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-789-fa.html


چکیده:   (14207 مشاهده)
سابقه و هدف: شکستگی آلت تناسلی در جوامع و فرهنگ های مختلف به دلایل متعددی از قبیل مقاربت جنسی در وضعیت غیر عادی، خودارضایی و ضربه مستقیم ایجاد می گردد. هدف از این مطالعه کسب آگاهی از فراوانی، علل و ضایعات همراه به خصوص پارگی پیشابراه در این بیماران بوده تا بتوان با آگاهی و شناسایی علل در پیشگیری از ضایعه و عوارض آن گامی موثر برداشت.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی – مقطعی بوده و بر روی کلیه مردان مراجعه کننده به علت شکستگی آلت تناسلی (84 مورد) به بیمارستان شهید بهشتی بابل (83-1375) انجام شد. داده ها با پرسشنامه جمع آوری و با نرم افزار آماری SPSS و روش های آماری کای دو و تی تست تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: در طی مدت مطالعه، 84 بیمار به علت شکستگی آلت تناسلی به بیمارستان مراجعه کردند. میانگین سنی نمونه ها 28±4.7 سال و اکثریت آنان (78 درصد) مجرد بودند. مهم ترین شکایت بالینی، درد (36 درصد) و تورم آلت (30 درصد) بود. علل زمینه ای ایجاد کننده شکستگی؛ خود ارضایی (74 درصد)، آمیزش جنسی (18 درصد) و اطلاعات مشکوک و تروما و جسم خارجی (8 درصد) بود. فراوانی پارگی پیشابراه در این بیماران (8 درصد) بود و ارتباط معنی داری بین علل زمینه ای ایجاد شکستگی و پارگی پیشابراه وجود داشت.
استنتاج: با توجه به درصد زیاد موارد شکستگی آلت به علت دستکاری در بین جوانان، آموزش این گروه در مورد پیامدها و عوارض مهم این مشکل، می تواند نقش مهمی در پیشگیری و درمان به موقع این ضایعه و عوارض آن داشته باشد.
متن کامل [PDF 118 kb]   (11582 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb