دوره ۲۶، شماره ۱۳۸ - ( تیر ۱۳۹۵ )                   جلد ۲۶ شماره ۱۳۸ صفحات ۱۱۷-۱۰۸ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghiani M, Shahi H, Bagheri N, Reiisi S, Rahimian G, Rashidii R, et al . Comparing the Expression Levels of mRNA for MMP-7 in Gastric Mucosa of Patients with H. pylori Infection and Uninfected Patients . J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (138) :108-117
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-7968-fa.html
صادقیانی مرضیه، شاهی حشمت، باقری نادر، رئیسی سمیه، رحیمیان قربانعلی، رشیدی رضا، و همکاران. و همکاران. و همکاران.. مقایسه بیان ژن ماتریکس متالوپروتئیناز ۷ دربافت مخاط معده ‌‌بیماران آلوده به عفونت هلیکوباکترپیلوری و بیماران غیرآلوده. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. ۱۳۹۵; ۲۶ (۱۳۸) :۱۰۸-۱۱۷

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-۱-۷۹۶۸-fa.html


چکیده:   (۷۹۶۱ مشاهده)

سابقه و هدف: بیان فاکتورهای رشد،آنزیم‌های پروتئولیتیک، فاکتورهای فیبروژنیک و سایتوکاین‌ها می‌توانند باعث ایجاد تغییرات در معده افراد آلوده به هلیکوباکترپیلوری شوند. ماتریکس متالوپروتئینازها از خانواده آنزیم‌های مشابه و وابسته به روی (zn2+) هستند که در هضم بسیاری از ترکیبات ماتریکس خارج سلولی و بافت غشای پایه نقش دارند و از این لحاظ در فرآیندهای بیولوژیکی شرکت دارند. هدف از این مطالعه بررسی تفاوت بیان ژن ماتریکس متالوپروتئیناز 7 (MMP-7 ) در بیماران آلوده و غیرآلوده به هلیکوباکتر پیلوری با ناراحتی‌های گوارشی بوده است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی از 50 بیمار مثبت و 50 بیمار منفی از لحاظ هلیکوباکترپیلوری که به علت مشکلات گوارشی به بیمارستان هاجر شهر کرد در سال 1393 مراجعه کرده بودند، اطلاعات دموگرافیک جمع آوری و نمونه‌گیری انجام شد.ابتدا از DNA استخراج شده، حضور ژن‌های UreC و16sRNA توسط PCR ارزیابی شد. سطح بیان mRNA مخاطی MMP-7 توسط Real-time PCR با استفاده از پرایمرها و پروب اختصاصی اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها: بیان نسبی ژن MMP-7 در بیماران آلوده به هلیکوباکترپیلوری به طور معنی‌داری بالاتر از بیماران غیرآلوده به هلیکوباکترپیلوری بود (0001/0< p).

استنتاج: افزایش بیان MMP-7 ممکن است در پاسخ التهابی و پیشرفت بیماری موثر باشد و شاید بتوان از آن به عنوان یک علامت کلیدی در تشخیص زود هنگام بیماری‌های گوارشی استفاده کرد.

متن کامل [PDF 550 kb]   (۲۶۷۲ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ايمونولوژي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb