دوره 22، شماره 87 - ( فروردین 1391 )                   جلد 22 شماره 87 صفحات 36-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akbarzadeh-Pasha A, Hasanjani Roshan M R, Olial F, Hajian K A, Alizadeh-Navaei R. Pulmonary Tuberculosis after Renal Transplantation over an 8-year Period in a Transplant Center in Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (87) :30-36
اکبرزاده پاشا اباذر، حسنجانی روشن محمدرضا، اولیایی فرشید، حاجیان کریم الله، علیزاده نوایی رضا. سل ریوی پس از پیوند کلیه طی یک دوره هشت ساله در یک مرکز پیوند در ایران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (87) :30-36

چکیده:   (19591 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماری سل در دریافت‌کنندگان کلیه پیوندی یک بیماری عفونی خطرناک بوده و میزان عوارض و مرگ و میر بالایی دارد و شیوع آن در جوامع مختلف با شرایط اجتماعی و اقتصادی گوناگون متفاوت می‌باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی موارد سل ریوی پس از پیوند کلیه در مرکز پیوند کلیه بیمارستان شهید بهشتی بابل انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر 363 مورد پیوند کلیه از زمان اولین پیوند انجام شده در مرکز پیوند بیمارستان شهید بهشتی بابل به عنوان اولین مرکز پیوند استان مازندران صورت گرفت. اطلاعات لازم شامل سن، جنس، مدت زمان دیالیز قبل از پیوند، تست PPD، زمان تشخیص سل، تظاهرات ریوی و خارج ریوی، رژیم ایمونوساپرسیو و ضد سل، سطح سیکلوسپورین قبل و بعد از تشخیص سل و پس زدگی و وضعیت کارکرد کلیه در پرسشنامه ثبت گردید. تشخیص سل بر اساس نتیجه مثبت کشت BAL بود. یافته‌ها: از 363 مورد گیرنده کلیه پیوندی 10 مورد (75/2 درصد) به سل مبتلا بودند که 6 نفر مرد و 4 نفر زن بودند. در افراد مبتلا به سل میانگین سنی 2/47 سال بود، میانگین زمان دیالیز قبل از پیوند 5/30 ماه و متوسط زمان تشخیص سل 1/8 ماه بعد از پیوند بود. شایع‌ترین شکایت بیماران سرفه، تب و کاهش وزن بود. فراوان‌ترین یافته رادیولوژیک در بیماران انفیلتراسیون منتشر بود. رژیم ایمونوساپرسیو در 2 نفر از آزاتیوپرین به مایکوفنولات تغییر یافته بود و رژیم ضد سل در 6 نفر 4 دارویی بود. پس‌زدگی در 5 نفر قبل از تشخیص سل و مورتالیتی (بدون اتوپسی) در 4 مورد وجود داشت. استنتاج: فراوانی ابتلا به سل پس از پیوند کلیه در مرکز پیوند استان مازندران کمتر از مراکز دیگر می‌باشد ولی میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری بالا بوده است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |