دوره 21، شماره 82 - ( خرداد و تیر 1390 )                   جلد 21 شماره 82 صفحات 46-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farmani J, Safari M, Roohvand F, Aghasadeghi M, Razavi S, Motevalli F. Production of Conjugated Linoleic Acid by Transformed E.coli. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 21 (82) :37-46
فرمانی جمشید، صفری محمد، روحوند فرزین، آقا صادقی محمد رضا، رضوی سید هادی، متولی فاطمه. تولید اسید لینولئیک کانژوگه به وسیله اشریشیا کلی تراریخته. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (82) :37-46

چکیده:   (19122 مشاهده)
سابقه و هدف : در سال های اخیر تمایل به تولید اسید لینولئیک کانژوگه (ÇLÂ) به عنوان یکی از لیپیدهای عملگر افزایش یافته است. مصرف ÇLÂ اثرات فیزیولوژیکی سودمند زیادی دارد. به‌دلیل متفاوت بودن اثرات فیزیولوژیکی ایزومرهای گوناگون ÇLÂ تولید ایزومرهای خاص و خالص اهمیت خواهد داشت. تولید ÇLÂ به روش‌های شیمیایی و آنزیمی امکان‌پذیر می‌باشد. مزیت روش آنزیمی، عمل ویژه آنزیم‌هاست که تولید فراورده‌های ویژه و خالص را ممکن می‌سازد. در این پژوهش، لینولئیک اسید ایزومراز از Propionibacterium acnes ، در اشرشیا کلی (Ë. coli) کلون و امکان تولید ÇLÂ به وسیله آن ارزیابی شد.
مواد و روش ها : از وکتور حاوی ژن لینولئیک اسید ایزومراز (pGËX-6P-PÂÏ) در Ë. coli برای تراریخت کردن استفاده شد. غربالگری کلون‌های تراریخت شده برپایه مقاومت به آمپی‌سیلین و آنالیز هضم وکتور انجام شد. القای کلون‌های تراریخت شده برای تولید آنزیم نوترکیب با افزودن ایزوپروپیل‌بتا- تیو-گالاکتوپیرانوزید (ÏPTG) انجام شد. آزمون های الکتروفورز ژل SDS- پلی اکریلامید و وسترن بلاتینگ با آنتی‌بادی آنتی لینولئیک اسید ایزومراز بیان نوترکیب لینولئیک اسید ایزومراز را تائید کردند. پس از تائید، امکان تولید ÇLÂ از اسید لینولئیک با استفاده از Ë. coli تراریخت بررسی شد.
یافته ها : Ë. coli تراریخته شده، لینولئیک اسید ایزومراز نوترکیب را به شکل متصل شده به دنباله گلوتاتیون S- ترانسفراز (GST) تولید کرد. افزوده شدن دنباله GST به سر N آنزیم باعث افزایش وزن ملکولی آن از 49 به 75 کیلو دالتون شد. آنزیم دارای دنباله GST در سر N خود، فعالیت لینولئیک اسید ایزومرازی داشت و باکتری تراریخت توانست مقادیر قابل توجهی ÇLÂ از اسید لینولئیک تولید کند.
استنتاج : بر اساس نتایج به دست آمده، از سلول‌های Ë. coli تراریخت شده می‌توان به طور مناسبی برای تولید ÇLÂ در فرآیندهای بیوکاتالیز استفاده کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |